Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Sade Açma Tarifi

Sade Açma

Sade Açma Tarifi

Sade Açma tarifi: Sade Açma için gerekli malzemeler nelerdir? Sade Açma nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Sade Açma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Açma için:

  • 3 büyük çay bardağı ılık su
  • 2 çay bardağı ılık süt
  • 2 yemek kaşığı kuru maya
  • 1,5 yemek kaşığı toz şeker
  • 1,5 yemek kaşığı tuz
  • 2 adet yumurta akı
  • 2 su bardağı sıvı yağ (her bardağa 1 parmak eksik doldurulacak.)
  • 12 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (arası için)

Üstü için:

  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 2 çay kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı susam ve çörek otu karışımı

Sade Açma tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle 2 çay bardağı ılık su, maya, şekeri bir kapta karıştırıp 10 dakika kadar mayanın aktifleşmesini bekliyoruz. Daha sonra içine kalan 1 çay bardağı su ve geri kalan un harici diğer malzemeleri içine ekleyip karışıyoruz.
  • Daha sonra yavaş yavaş unu ekleyip yumuşak hafif ele yapışan bir hamur elde ediyoruz ve 1 buçuk saat mayalanmaya bırakıyoruz.
  • 1 buçuk saat sonra mayalanan hamurlarımızı cevizin büyüklüğünden biraz daha büyük parçalara ayırıyoruz. Hepsini teker teker merdane ile açıp arasına tereyağ veya margarin sürüp rulo haline getiriyoruz.
  • Hepsini bu şekilde yaptıktan sonra 30 dakika dinlenmeye bırakıyoruz.Dinlenen hamur parçalarından 2 tane alıp birbirine dolayın ve açma şekli veriyoruz.
  • Hazırladığımız açmaları varsa vaktiniz tepside bir yarım saat bekletin. Fırına atmadan önce yumurta sarısı karışımını sürüp isteğe göre  susam, çörek otu serpip 170 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika üzeri kırmızılaşana kadar pişirin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025