Sade Açma Tarifi
Sade Açma tarifi: Sade Açma için gerekli malzemeler nelerdir? Sade Açma nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
60 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 adet
Sade Açma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Açma için:
- 3 büyük çay bardağı ılık su
- 2 çay bardağı ılık süt
- 2 yemek kaşığı kuru maya
- 1,5 yemek kaşığı toz şeker
- 1,5 yemek kaşığı tuz
- 2 adet yumurta akı
- 2 su bardağı sıvı yağ (her bardağa 1 parmak eksik doldurulacak.)
- 12 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı (arası için)
Üstü için:
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı şeker
- 2 çay kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı susam ve çörek otu karışımı
Sade Açma tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle 2 çay bardağı ılık su, maya, şekeri bir kapta karıştırıp 10 dakika kadar mayanın aktifleşmesini bekliyoruz. Daha sonra içine kalan 1 çay bardağı su ve geri kalan un harici diğer malzemeleri içine ekleyip karışıyoruz.
- Daha sonra yavaş yavaş unu ekleyip yumuşak hafif ele yapışan bir hamur elde ediyoruz ve 1 buçuk saat mayalanmaya bırakıyoruz.
- 1 buçuk saat sonra mayalanan hamurlarımızı cevizin büyüklüğünden biraz daha büyük parçalara ayırıyoruz. Hepsini teker teker merdane ile açıp arasına tereyağ veya margarin sürüp rulo haline getiriyoruz.
- Hepsini bu şekilde yaptıktan sonra 30 dakika dinlenmeye bırakıyoruz.Dinlenen hamur parçalarından 2 tane alıp birbirine dolayın ve açma şekli veriyoruz.
- Hazırladığımız açmaları varsa vaktiniz tepside bir yarım saat bekletin. Fırına atmadan önce yumurta sarısı karışımını sürüp isteğe göre susam, çörek otu serpip 170 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika üzeri kırmızılaşana kadar pişirin.