Sacda Tavuk Sote Tarifi
Sacda Tavuk Sote tarifi: Sacda Tavuk Sote için gerekli malzemeler nelerdir? Sacda Tavuk Sote nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Sacda Tavuk Sote yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 250 gram tavuk göğsü (kuşbaşı doğranmış)
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet sarı biber
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet soğan
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
Sacda Tavuk Sote tarifi nasıl yapılır?
- Sacı ateşin üzerine alın ve ve sacı kızdırın. İçine sıvı yağ dökün.
- Kuşbaşı doğranmış tavuk göğüslerini sacın içine aktarın ve kavurun.
- Biberleri ve soğanları orta kalınlıkta jülyen şeklinde kesin. Kavrulan tavukların üzerine ekleyip kavurmaya devam edin.
- Tuz, karabiber ve kekiği de ekleyerek pişirme işlemini bitirin. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.
Sacda Tavuk Sote tarifinin püf noktası nedir?
Sıvı yağ ısıya dayanıklı bir yağ olduğu için kavurma işleminde kullanabilirsiniz.
Sacda Tavuk Sote tarifi için servis önerisi
Dilerseniz biberlerden sonra doğranmış domates de koyabilirsiniz.