Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Saçaklı Mantı Tarifi

Saçaklı Mantı

Saçaklı Mantı Tarifi

Saçaklı Mantı tarifi: Saçaklı Mantı için gerekli malzemeler nelerdir? Saçaklı Mantı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Saçaklı Mantı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamur için:

  • 4 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı (tepeleme) tuz
  • 1 su bardağı su

Üstü için:

  • 3 adet tavuk budu (haşlanmış, didiklenmiş)
  • 1 kase haşlanmış nohut
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 kase sarımsaklı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı

Saçaklı Mantı tarifi nasıl yapılır?

  • Hamur malzemelerini karıştırın, yumuşak bir hamur elde edin ve üstünü örtüp 20 dakika kadar dinlenmeye bırakın.
  • Dinlenen hamur ikiye bölün.
  • Hamurları oklavayla iyice açın.
  • Elde ettiğiniz daireleri oklavaya sararak rulo haline getirin ve ince ince dilimleyin.
  • Rulo dilimleri açın ve şeritler elde edin. Yağ ekleyip elinizle karıştırın ve borcama alın. Fırının en yüksek derecesinde, ara ara karıştırarak hamurları kızartın.
  • Tavuk suyunu pişen hamurların üzerine gezdirin.
  • Haşlanmış nohut ve didiklenmiş tavukları serpiştirin.
  • Tekrar fırına verip tavuklar kızarana, erişteler yumuşayana kadar pişirin. Sarımsaklı yoğurt ve pul biberli erimiş tereyağı ile servis edin. Afiyet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025