Saçaklı Mantı Tarifi
Saçaklı Mantı tarifi: Saçaklı Mantı için gerekli malzemeler nelerdir? Saçaklı Mantı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Saçaklı Mantı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamur için:
- 4 su bardağı un
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı (tepeleme) tuz
- 1 su bardağı su
Üstü için:
- 3 adet tavuk budu (haşlanmış, didiklenmiş)
- 1 kase haşlanmış nohut
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 kase sarımsaklı yoğurt
- 2 yemek kaşığı tereyağı
Saçaklı Mantı tarifi nasıl yapılır?
- Hamur malzemelerini karıştırın, yumuşak bir hamur elde edin ve üstünü örtüp 20 dakika kadar dinlenmeye bırakın.
- Dinlenen hamur ikiye bölün.
- Hamurları oklavayla iyice açın.
- Elde ettiğiniz daireleri oklavaya sararak rulo haline getirin ve ince ince dilimleyin.
- Rulo dilimleri açın ve şeritler elde edin. Yağ ekleyip elinizle karıştırın ve borcama alın. Fırının en yüksek derecesinde, ara ara karıştırarak hamurları kızartın.
- Tavuk suyunu pişen hamurların üzerine gezdirin.
- Haşlanmış nohut ve didiklenmiş tavukları serpiştirin.
- Tekrar fırına verip tavuklar kızarana, erişteler yumuşayana kadar pişirin. Sarımsaklı yoğurt ve pul biberli erimiş tereyağı ile servis edin. Afiyet olsun!