Sac Tava Tarifi
Sac Tava tarifi: Sac Tava için gerekli malzemeler nelerdir? Sac Tava nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Sac Tava yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 400 gram kuşbaşı dana eti
- 50 gram kuyruk yağı (arzuya göre)
- 4 adet domates (kabuğu soyulmuş, küp doğranmış)
- 4 adet sivri biber (doğranmış)
- 1 adet kuru soğan (yemeklik doğranmış)
- 2 diş sarımsak (ince kıyılmış)
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kekik
Sac Tava tarifi nasıl yapılır?
- Sac tavayı ocakta ısıtın. Sıvı yağ ile birlikte soğanları yumuşayana kadar kavurun.
- Sivri biberleri de ekleyip kavurmaya devam edin. 2 dakika kavurduktan sonra kuşbaşı etleri ve arzuya göre kuyruk yağını da ekleyip, etler suyunu salıp çekinceye kadar pişirin.
- Etler suyunu salıp çektikten sonra sarımsak, tuz, karabiber, pul biber ve kekiği de ekleyip 3 dakika kadar bu şekilde kavurun ve ardında kabukları soyulup, küp doğranmış domatesleri ekleyin.
- Orta ateşte 5 dakika domateslerin pişmesini sağladıktan sonra, kısık ateşte de yaklaşık 10 dakika kadar pişirmeye bırakın ve ocaktan aldıktan sonra sıcak olacak şekilde servis edin. Sevdiklerinizle afiyetle yiyin.