Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Sac Kavurma Tarifi

Sac Kavurma

Sac Kavurma Tarifi

Sac Kavurma tarifi: Sac Kavurma için gerekli malzemeler nelerdir? Sac Kavurma nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Sac Kavurma yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 500 gram dana kuşbaşı eti
  • 3 adet orta boy soğan
  • 3 adet orta boy domates
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz

Sac Kavurma tarifi nasıl yapılır?

  • İlk olarak eti, düdüklü tencere de 30 dakika kadar haşlayın. Sacı ocağa alıp tereyağı ve sıvı yağı kızdırın.
  • İnce doğranmış soğan ve biberleri yağda kavurun. Eti de ekleyip iyice karıştırın.
  • Tuz hariç diğer baharatları da ekleyin. En son domatesi ilave edip domateslerin suyunu bırakmasını sağlayın.
  • 1 çay bardağı sıcak su ilave edip geniş bir kapakla sacı kapatın.
  • Kısık ateşte 15 dakıka kadar pişirin. Ocaktan almadan önce tuzunu ilave edip karıştırın. Sıcak servis edin. Afiyet olsun.

Sac Kavurma tarifinin püf noktası nedir?

Baharatları dilediğiniz gibi arttırıp azaltabilir, farklı baharatlar da ekleyebilirsiniz. Düdüklü tencerede eti haşlayınca çok daha yumuşak olacaktır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025