Sabuniye Helvası Tarifi
Sabuniye Helvası tarifi: Sabuniye Helvası için gerekli malzemeler nelerdir? Sabuniye Helvası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Sabuniye Helvası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı buğday nişastası
- 1 su bardağı toz şeker (veya 200 gram bal)
- 150 gram tereyağı
- 1,5 su bardağı su
- 1/2 su bardağı ince çekilmiş badem içi
Sabuniye Helvası tarifi nasıl yapılır?
- Bademlerin kabukları varsa hafif haşlayarak bademleri kabuklarından ayırın. Kabuksuz bademleri rondodan geçirerek iyice küçültün.
- Tereyağını yayvan bir tencerede eritin, üzerine toz şekeri veya balı ekleyerek orta ateşte pişirin.
- Karışıma bademleri ekleyin ve karıştırın.
- Ayrı bir kapta nişastaya su ekleyerek nişastayı macun haline getirin.
- Topaklanmasını ve yanmasını önlemek için sürekli karıştırın. Karışım ağırlaşıp yapışmayan kıvama gelince ateşi söndürün.
- Helvayı tabaklara koyun, üstüne ister dilim, ister toz halindeki bademi çiğ veya kavurarak ekleyin ve sevdiklerinize ikram edin.