Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Rüzgar Gülü Tarifi

Rüzgar Gülü

Rüzgar Gülü Tarifi

Rüzgar Gülü tarifi: Rüzgar Gülü için gerekli malzemeler nelerdir? Rüzgar Gülü nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Rüzgar Gülü yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 90 gram oda sıcaklığında tereyağı
  • 90 gram labne peyniri
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1/2 çay kaşığı tuz

İç dolgusu için:

  • 1 çay bardağı şeftali marmelatı
  • 2 yemek kaşığı ince çekilmiş badem içi
  • 1 adet yumurta sarısı

Rüzgar Gülü tarifi nasıl yapılır?

  • Unu, kabartma tozunu ve tuzu bir kaba eleyin.
  • Başka bir kapta bir mikser yardımıyla tereyağını, labne peynirini ve toz şekeri krema kıvamına gelene dek çırpın.
  • Çırptığınız tereyağlı karışıma yumurtayı, vanilyayı ve unlu karışımı da ilave ederek homojen bir karışım elde edene dek yaklaşık 2 dakika çırpın.
  • Hazırladığınız hamuru elinizle biraz yoğurun ve 4 eşit parçaya bölün. Böldüğünüz hamur parçalarını streç filmle sarın ve buzdolabında yaklaşık yarım saat dinlendirin.
  • Hamuru dinlendirdikten sonra her parçayı bir merdane yardımıyla açın ve eşit büyüklükte karelere bölün.
  • Böldüğünüz küçük karelerin ortalarına 2,5 cm'lik çapraz yarıklar açın. Ortada kalan kısma 1 çay kaşığı şeftali marmelatı ekleyin.
  • Köşeleri birer atlayarak şeftali marmelatının üstüne doğru kapatın. Böylece bir rüzgar gülü şekli elde etmiş olacaksınız.
  • Üzerlerine 1 yumurtanın sarısını bir fırça yardımıyla sürün ve çekilmiş badem içlerini serpiştirin.
  • Tüm kurabiye hamurunu bu şekilde hazırlayıp, elde etmiş olduğunuz rüzgar güllerini pişirme kağıdı serilmiş bir fırın tepsisine dizin.
  • Önceden 180 derecede ısıtmış olduğunuz sıcak fırına kurabiyeleri yerleştirin ve üstleri kızarana dek yaklaşık 12-15 dakika pişirin.
  • Kurabiyeleri fırından çıkartın ve soğuduktan sonra servis edin.

Rüzgar Gülü tarifinin püf noktası nedir?

Özellikle tereyağı ve labne peynirinin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin. Hazırladığınız kurabiye hamurunu mutlaka dolapta dinlendirin.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025