Rus Böreği Tarifi
Rus Böreği tarifi: Rus Böreği için gerekli malzemeler nelerdir? Rus Böreği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
15 adet
Rus Böreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 1/2 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 1 paket instant maya
- 6 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
- 3,5 - 4 su bardağı un
İçi için:
- 200 gram peynir
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Rus Böreği tarifi nasıl yapılır?
- Bir kabın içerisinde süt, su, eritilmiş tereyağı, maya ve şekeri güzelce karıştırın.
- Ardından azar azar unu ilave edin, tuzu da ilave ederek ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğurun.
- Yoğurduktan sonra nemli bir bezle üzerini kapatın ve oda sıcaklığında 40 dakika kadar mayalandırın.
- İç harcının tüm malzemelerini karıştırın.
- Hamurdan ceviz büyüklüğünden bezeler alın. Hafifçe açın, iç harcını aktarın.
- Ardından her iki yanındaki hamurları birleştirip güzelce kapatın. Kızgın yağın içerisinde arkalı önlü kızartıp sıcak sıcak servis edin.
Rus Böreği tarifinin püf noktası nedir?
Dilerseniz iç harcını kıyma ya da patatesle de yapabilirsiniz.