Rumeli Böreği Tarifi
Rumeli Böreği tarifi: Rumeli Böreği için gerekli malzemeler nelerdir? Rumeli Böreği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
35 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
40 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 adet
Rumeli Böreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 adet yufka
- 3 yemek kaşığı sana margarin (eritilmiş)
- 4 adet tavuk budu (haşlanmış, didiklenmiş)
- 2 su bardağı tavuk suyu
- 1/2 adet limonun suyu
Sosu İçin:
- 3 yemek kaşığı sana margarin
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 2 diş sarımsak (ezilmiş)
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı tavuk suyu
- 2 yemek kaşığı sirke
Üzeri İçin:
- 3 yemek kaşığı sana margarin (Tereyağ Lezzeti)
- 1 yemek kaşığı kırmızı toz biber
Rumeli Böreği tarifi nasıl yapılır?
- Tavukları su ve limon suyu ile birlikte haşlayın ve didikleyin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
- Yufkayı dört eşit parçaya bölün ve eritilmiş sana margarin ile her birini yağlayın.
- Yufkanın geniş bölümüne didiklenmiş tavuktan yayın ve rulo haline getirip daire şeklini verin.
- 180 derece fırında 20 dakika pişirin.
- 20 dakika pişen börekleri fırından çıkarın ve üzerine tavuk suyunu ekleyip bu şekilde 15 dakika daha fırına verin.
- Bir sos tenceresinde, Sana margarini kızdırın. Üzerine unu ekleyin ve kavurun.
- Yoğurt, sarımsak, yumurta sarıları ve tuzu da ekleyip iyice karıştırın.
- Tavuk suyunu karışıma yavaş yavaş ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Koyulaşmaya başlayan sosun içerisine sirkeyi de ilave edin ve bir taşım kaynattıktan sonra ocaktan alın.
- Fırından çıkardığınız böreklerin üzerine sosu dökün ve kırmızı toz biberle birlikte kızdırdığınız Sana margarini üzerine dökerek servis edin.
Rumeli Böreği tarifi için servis önerisi
Yoğurtla birlikte servis edebilirsiniz.