Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Rulo Poğaça Tarifi

Rulo Poğaça

Rulo Poğaça Tarifi

Rulo Poğaça tarifi: Rulo Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Rulo Poğaça nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Rulo Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 1 adet yumurta
  • 1/2 paket yaş maya (21 gram)
  • 1/2 su bardağı ılık süt
  • 1/2 su bardağı ılık su
  • 1/4 su bardağı ayçiçek yağı (arzuya göre zeytinyağı)
  • 1/2 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz
  • 2 su bardağı un

İç harcı için:

  • 200 gram yarım yağlı beyaz peynir
  • 1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1/4 demet maydanoz

Hamur katlarını yağlamak için:

  • 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı susam

Rulo Poğaça tarifi nasıl yapılır?

  • Ilık su ve sütü geniş bir karıştırma kabına alın. Yaş maya ve toz şekeri ekleyip karıştırdıktan sonra mayanın aktive olması için 5 dakika kadar bekletin.
  • Maya tamamen eridikten sonra ayçiçek yağı, yumurta ve tuzu katın. Tüm malzemeyi elinizle karıştırın.
  • Elenmiş unu azar azar ekleyip hamuru toparlanana kadar yoğurma başlayın. Ele yapışmayan, yumuşak bir hamur elde etmelisiniz.
  • Hazırladığınız hamuru üç eşit parçaya bölün. Ardından bir merdane ya da oklava yardımıyla servis tabağı büyüklüğünde açın. Üzerlerini eritilmiş tereyağıyla yağlayıp 20 dakika kadar buzdolabında bekletin.
  • Buzdolabından çıkardığınız yağlı hamurları oklava ya da merdane yardımıyla bir parça daha büyütüp bir rulo kesici yardımıyla sekiz eşit parçaya ayırın.
  • Beyaz peyniri ezip incecik kıyılmış maydanoz yaprakları ve rendelenmiş kaşar peyniriyle karıştırın. Üçgen şeklinde kestiğiniz hamur parçalarının geniş kısımlarına peynirli harçtan serpiştirip kenar kısımlarını kapatmadan rulo şeklinde sarın.
  • Rulo poğaçaları, yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp susam serpiştirin.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, 35-40 dakika kadar pişirdiğiniz rulo poğaçaları sıcağı sıcağına sevdiklerinizle paylaşın.

Rulo Poğaça tarifinin püf noktası nedir?

Hazırladığınız poğaçaların büyüklüklerine göre adet sayısı değişiklik gösterebilir.Ilık olması gereken malzemeler dışında kullandığınız tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin.Unu yavaş yavaş ekleyip hamuru yoğurma işlemini sürdürün. Kullandığınız un oranı, 1/2 su bardağı kadar artış gösterebilir.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025