Rulo Poğaça Tarifi
Rulo Poğaça tarifi: Rulo Poğaça için gerekli malzemeler nelerdir? Rulo Poğaça nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
12 kişilik
Rulo Poğaça yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 1/2 paket yaş maya (veya 1 paket kuru maya)
- 1/2 su bardağı ılık su
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 2 adet yumurta (birinin sarısı üzeri için ayrılır)
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 3,5-4 su bardağı un (kontrollü ekleyin)
- 1 kase beyaz peynir
- 1 tutam maydanoz
Üzeri için:
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı süt
Rulo Poğaça tarifi nasıl yapılır?
- Maya,toz şeker ve ılık su bir kapta 5 dakika bekletilir, mayanın erimesi sağlanır.
- Diğer malzemeler de eklenip çok yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur olana kadar yoğurulur. Üstü kapalı bir şekilde 30 dakika bekletir.
- Bekleyen hamurlar 18-20 bezeye bölünür. Bezelerin de üstü örtülüp 15 dakika bekletilir.
- Bezeler el ile bastırılarak yuvarlatılır. Ortasına uzunlamasına peynirli harç koyulur.
- Sağ ve sol yanlarından ortaya katlanır ve alttan doğru rulo yaparak sarılır.
- Yağlı kağıt serili tepsiye dizilip 10 dakika bekletilir. Üzerine yumurta sarılı sütlü karışım sürülüp çörek otu ve susam serpilir.
- 180 derecede önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun.
Rulo Poğaça tarifinin püf noktası nedir?
Mayalama işlemini kesinlikle kısa tutmayınız.