Rulo Pasta Tarifi
Rulo Pasta tarifi: Rulo Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Rulo Pasta nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
9 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 dilim
Rulo Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 125 gram yumurta sarısı (5 adet m boy)
- 125 gram yumurta beyazı (5 adet m boy)
- 45 gram su (oda sıcaklığında)
- 15 gram sıvı yağ
- 90 gram un
- 5 gram kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 5 gram limon suyu (1 tatlı kaşığı)
- 80 gram toz şeker
İç dolgusu için:
- 200 mililitre sıvı krema (soğuk)
- 50 gram pudra şekeri
- 1 çay kaşığı vanilya
- 1 küçük boy kase meyve (çilek, muz)
Rulo Pasta tarifi nasıl yapılır?
- Yumurta sarısı, sıvı yağ ve ılık suyu karıştırma kabında elde çırpın. Üzerine un, kabartma tozu, vanilyayı ilave edin ve karıştırın.
- Diğer tarafta yumurta beyazı ve limon suyunu elektrikli mikser ile yüksek devirde sabun köpüğü görünümü alana kadar karıştırın.(2 dakika)
- Üzerine şekeri ilave edin ve sert bir yapı alana kadar yüksek devirde çırpın. (bu kıvama pastacılıkta stiff peak deniyor.)
- Üzerine şekeri ilave edin ve sert bir yapı alana kadar yüksek devirde çırpın. (bu kıvama pastacılıkta stiff peak deniyor
- Dikdörtgen bir fırın tepsisine yağlı kağıt ya da silpat gibi yapışmaz bir kağıt serin. Kek harcınıcı çok kenarlara gelmeyecek şekilde eşit şekilde düzelterek yayın.
- 190 derece önceden ısıtılmış fan ayarlı fırında 9 dakika pişirin. Fırından çıkardığınız keki 1 dakika sonra üzerine pudra şekeri serpip başka bir yağlı kağıt üzerine ters çevirin.
- Ters çevirdiğiniz kekin üzerindeki yağlı kağıdı dikkatlice sıyırıp üzerine pudra şekeri serpin.
- Alttaki yağlı kağıt ile sıkı rulo seklinde sarıp soğumaya bırakın. İç dolgusunu hazırlayın.
- Kağıda sarılı keki açıp iç dolgusunu eşit şekilde yayın kenardan iki parmak içeride olacak şekilde içerisine tek sıra istediğiniz meyveyi yerleştirip yavaş yavaş sıkı bir rulo halinde sarın.
- Sağ ve sol kenarları bıçak ile keserek düzeltin (2 cm kadar sadece daha iyi gözükmesi için).
- Buzdolabında 1-2 saat dinlendirip üzerine pudra şekeri serperek 2 parmak kalınlığında eşit dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun.
Rulo Pasta tarifinin püf noktası nedir?
Servis etmeden önce 1-2 saat buzdolabında dinlendirirseniz daha güzel olacaktır. Kullanacağınız meyvelerin fazla suyunu bir kağıt peçete ile alırsanız kremayı sulandırmayacaktır.