Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Rulo Pasta Tarifi

Rulo Pasta

Rulo Pasta Tarifi

Rulo Pasta tarifi: Rulo Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Rulo Pasta nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Rulo Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 125 gram yumurta sarısı (5 adet m boy)
  • 125 gram yumurta beyazı (5 adet m boy)
  • 45 gram su (oda sıcaklığında)
  • 15 gram sıvı yağ
  • 90 gram un
  • 5 gram kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 5 gram limon suyu (1 tatlı kaşığı)
  • 80 gram toz şeker

İç dolgusu için:

  • 200 mililitre sıvı krema (soğuk)
  • 50 gram pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 1 küçük boy kase meyve (çilek, muz)

Rulo Pasta tarifi nasıl yapılır?

  • Yumurta sarısı, sıvı yağ ve ılık suyu karıştırma kabında elde çırpın. Üzerine un, kabartma tozu, vanilyayı ilave edin ve karıştırın.
  • Diğer tarafta yumurta beyazı ve limon suyunu elektrikli mikser ile yüksek devirde sabun köpüğü görünümü alana kadar karıştırın.(2 dakika)
  • Üzerine şekeri ilave edin ve sert bir yapı alana kadar yüksek devirde çırpın. (bu kıvama pastacılıkta stiff peak deniyor.)
  • Üzerine şekeri ilave edin ve sert bir yapı alana kadar yüksek devirde çırpın. (bu kıvama pastacılıkta stiff peak deniyor
  • Dikdörtgen bir fırın tepsisine yağlı kağıt ya da silpat gibi yapışmaz bir kağıt serin. Kek harcınıcı çok kenarlara gelmeyecek şekilde eşit şekilde düzelterek yayın.
  • 190 derece önceden ısıtılmış fan ayarlı fırında 9 dakika pişirin. Fırından çıkardığınız keki 1 dakika sonra üzerine pudra şekeri serpip başka bir yağlı kağıt üzerine ters çevirin.
  • Ters çevirdiğiniz kekin üzerindeki yağlı kağıdı dikkatlice sıyırıp üzerine pudra şekeri serpin.
  • Alttaki yağlı kağıt ile sıkı rulo seklinde sarıp soğumaya bırakın. İç dolgusunu hazırlayın.
  • Kağıda sarılı keki açıp iç dolgusunu eşit şekilde yayın kenardan iki parmak içeride olacak şekilde içerisine tek sıra istediğiniz meyveyi yerleştirip yavaş yavaş sıkı bir rulo halinde sarın.
  • Sağ ve sol kenarları bıçak ile keserek düzeltin (2 cm kadar sadece daha iyi gözükmesi için).
  • Buzdolabında 1-2 saat dinlendirip üzerine pudra şekeri serperek 2 parmak kalınlığında eşit dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun.

Rulo Pasta tarifinin püf noktası nedir?

Servis etmeden önce 1-2 saat buzdolabında dinlendirirseniz daha güzel olacaktır. Kullanacağınız meyvelerin fazla suyunu bir kağıt peçete ile alırsanız kremayı sulandırmayacaktır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025