Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Rulo Pasta Tarifi

Rulo Pasta

Rulo Pasta Tarifi

Rulo Pasta tarifi: Rulo Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Rulo Pasta nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Rulo Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Keki için:

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı (bir parmak eksik) şeker
  • 1 su bardağı (bir parmak eksik) un
  • 3 yemek kaşığı ılık su
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı kakao

Kreması için:

  • 1 paket pasta kreması
  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı süt

İçi için:

  • 1 avuç damla çikolata
  • 8-9 adet çilek
  • 2 adet muz

Rulo Pasta tarifi nasıl yapılır?

  • Yumurta ve şekeri mikserler krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz.
  • Ilık suyumuzu ekleyip un, vanilya, kabartma tozu ve kakaoyu mikseri bırakıp bir spatula yardımıyla karıştırıp hazır hale getiriyoruz.
  • Kek hamurumuzu altında yağlı kapıt olan bir dikdörtgen tepsiye her yere eşit dağılacak şekilde yayıyoruz.
  • 180 derecede ısınmış fırında 12 dakika pişiriyoruz.
  • Fırından çıkardıktan sonra 3-5 dakika ilk sıcaklığının geçmesini bekleyip pişen kek hamurumuzu rulo halinde sarıyoruz.
  • Şekil almasını sağlıyoruz böylece iç malzemelerini koyduktan sonra kek de bir kırılma olmayacak.
  • Soğuyan kekimizi uzun uzadıya açıp kremasını bir spatula yardımıyla eşit şekilde dağıtıyoruz.
  • İçine muz, çilek ve damla çikolata ekliyoruz.
  • İsteğinize göre ekleme çıkartma yapabilirsiniz. İç malzemeleri ekleyip tekrar kekimizi rulo haline getiriyoruz.
  • Buzdolabında birkaç saat bekletildikten sonra servise hazır. Afiyet olsun.

Rulo Pasta tarifinin püf noktası nedir?

Kekin fırından çıkarttıktan 3-5 dakika sonra ilk sıcağı geçtikten sonra rulo haline getirilip soğumaya bekletilmesi çok önemli. Bu sayede rulo pasta kırılmayacak bu şekli alacaktır. İç malzemeleri bol koymamaya özen gösterin. Rulo haline getirirken taşma veya kırılma yapabilir. Bunun için rulonun son uç kısmına malzeme koymayın. Katlanırken taşma olmasının önüne geçmiş olursunuz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025