Rulo Mantı Tarifi
Rulo Mantı tarifi: Rulo Mantı için gerekli malzemeler nelerdir? Rulo Mantı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 tabaklık
Rulo Mantı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 2 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1/2 su bardağı su
- 3,5 su bardağı un
İç harcı için:
- 300 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 1 çay kaşığı nane
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Rulo Mantı tarifi nasıl yapılır?
- Derin bir kabın içine yumurtaları, tuzu, sıvı yağı, suyu ve azar azar unu ekleyip bir hamur yoğuruyoruz. Hamurumuzu 15-20 dakika dinlendiriyoruz.
- İç harcı için kıymayı, rendelenmiş soğanı, tuz, karabiber ve naneyi ekleyip yoğuruyoruz.
- Dinlenmiş olan hamurumuzu iki parçaya bölüp beze yapıyoruz. Bir bezeyi alıp tezgahımıza un serpip hamuru merdane ile açıyoruz.
- Açtığımız hamuru 3-4 cm genişliğinde şerit şekline kesiyoruz ve ortalarına kıyma harcımızı yerleştiriyoruz. Her bir hamuru rulo yapıp kapatıyoruz. Ruloları yan yana dizip 1-2 cm büyüklüğünde kesiyoruz.
- Mantılarımızı bir birine yapışmaması için hafif un serpiştiriyoruz. İkinci bezeyi de aynı şekilde yapıyoruz. Kaynamış tuzlu suda rulo mantılarımızı haşlıyoruz.
- Üzeri için, sarımsaklı yoğurt ve kırmızı toz biberi tereyağda kızdırıp üzerine gezdiriyoruz. İsteğe göre nane serpiştirip servis ediyoruz.