Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Rulo Mantı Tarifi

Rulo Mantı

Rulo Mantı Tarifi

Rulo Mantı tarifi: Rulo Mantı için gerekli malzemeler nelerdir? Rulo Mantı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Rulo Mantı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 2 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1/2 su bardağı su
  • 3,5 su bardağı un

İç harcı için:

  • 300 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Rulo Mantı tarifi nasıl yapılır?

  • Derin bir kabın içine yumurtaları, tuzu, sıvı yağı, suyu ve azar azar unu ekleyip bir hamur yoğuruyoruz. Hamurumuzu 15-20 dakika dinlendiriyoruz.
  • İç harcı için kıymayı, rendelenmiş soğanı, tuz, karabiber ve naneyi ekleyip yoğuruyoruz. 
  • Dinlenmiş olan hamurumuzu iki parçaya bölüp beze yapıyoruz. Bir bezeyi alıp tezgahımıza un serpip hamuru merdane ile açıyoruz.
  • Açtığımız hamuru 3-4 cm genişliğinde şerit şekline kesiyoruz ve ortalarına kıyma harcımızı yerleştiriyoruz. Her bir hamuru rulo yapıp kapatıyoruz. Ruloları yan yana dizip 1-2 cm büyüklüğünde kesiyoruz.
  • Mantılarımızı bir birine yapışmaması için hafif un serpiştiriyoruz. İkinci bezeyi de aynı şekilde yapıyoruz. Kaynamış tuzlu suda rulo mantılarımızı haşlıyoruz.
  • Üzeri için, sarımsaklı yoğurt ve kırmızı toz biberi tereyağda kızdırıp üzerine gezdiriyoruz. İsteğe göre nane serpiştirip servis ediyoruz.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025