Rulo Lazanya Tarifi
Rulo Lazanya tarifi: Rulo Lazanya için gerekli malzemeler nelerdir? Rulo Lazanya nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1.5 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
20 adet
Rulo Lazanya yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Diğer katmanlar için:
- 20 adet Barilla Lazanya
- 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri (100 g)
Kıymalı harcı için:
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet soğan (küçük boy)
- 1 adet havuç (küçük boy)
- 1 dal kereviz sapı
- 1 yemek kaşığı (tepeleme) tereyağı
- 250 gram kıyma
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı domates püresi
- 1-2 bardak su
- 1 adet defne yaprağı
- 1 çay bardağı krema
- 1-2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Beşamel sos için:
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2,5 su bardağı ılık süt (500 ml)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri (ya da damak zevkinize göre bir peynir)
Rulo Lazanya tarifi nasıl yapılır?
- Havuç, soğan ve kereviz sapını doğrayabileceğiniz en küçük haliyle küp küp doğrayın.
- Sıvı yağı tavada ısıtıp 2-3 dakika kadar sebzeleri soteleyin.
- Başka bir tencereye tereyağını alıp ısıtın, dilerseniz biraz sıvı yağ da ekleyin. Ardından kıymayı ekleyerek kavurmaya başlayın.
- Kıyma kendi suyunu salıp çekinceye dek kavurmaya devam edin.
- Hemen ardından sotelemiş olduğunuz sebzeleri üzerine ekleyip karıştırın ve birkaç dakika daha soteleyin.
- Salça, domates püresi ve suyu üzerine ekleyin. Defne yaprağını da içine koyun. En az 40 dakika kısık ateşte bu şekilde pişirin. Suyu çok buharlaşırsa üzerin sıcak su eklemeye devam edin.
- Kıymalı sosunuz kıvama geldikten sonra kremayı ve tüm baharatları içine ekleyerek karıştırın. Ocaktan alarak bir kenarda dinlenmeye bırakın.
- Beşamel sos için un ve tereyağını kavurmaya başlayın. 5 dakika kadar renk alıncaya dek karıştırarak kavurun.
- Ardından ılık sütü üzerine ekleyin ve orta-kısık ateşte spatulanızla kontrol ederek kıvam almasını sağlayın. Çok yoğun kıvamda olmamalı, un ve tereyağıyla bütünlenmiş olmalı yeterli.
- Altını kapatıp içine baharatlarını ve kaşar peynirini ekleyip karıştırın. Soğurken ara ara karıştırmaya devam edin, aksi takdirde üstü kabuk bağlar.
- Lazanya yapraklarını paketinin üzerinde bulunan yönergelere göre haşlayın. Marka ve çeşidine göre pişme süresi değişiklik gösterebilir. Haşladıktan sonra su dolu bir kase içerisine alarak birbirine yapışmalarını önleyebilirsiniz.
- Lazanya yaprağını alın, tam ortasına kıymalı harçtan bir yemek kaşığı kadar yerleştirin. Ardından sağ tarafından yuvarlayarak rulo haline getirin. Tüm lazanya yaprakları için aynı aşamayı tekrar edin.
- Kullanacağınız fırın tepsisinin alt katmanına 1-2 kepçe kadar beşamel sostan koyun.
- Hazırlamış olduğunuz rulo lazanyaları üzerine dizin.
- Kalan beşamel sosu de üzerine gezdiridini dilerseniz bir spatula yardımıyla düzeltin. Son olarak rendeleşmiş kaşar peyniri serpiştirin.
- Üzerini folyo ile kapatın, 200 derece ısıtılmış fırında en az 35-40 dakika pişirin. Ardından folyoyu çıkarın ve 220 derece 10 dakika daha pişirin, üzeri kızardıktan sonra fırından alın. Servis etmeden önce en az 15-20 dakika dinlendirin.
Rulo Lazanya tarifinin püf noktası nedir?
Beşamel sosun çok koyu kıvamda olmaması gerek, aksi takdirde fırına girdiğinde çok katılaşır ve lazanya yaprakları yeterince yumuşak olmaz.