Rulo Lazanya Tarifi
Rulo Lazanya tarifi: Rulo Lazanya için gerekli malzemeler nelerdir? Rulo Lazanya nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Rulo Lazanya yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 8-10 adet Barilla Lazanya
- 300 gram bal kabağı
- 200 gram kahvaltılık lor peyniri
- 2-3 diş sarımsak
- 1 dal dereotu
- 1 dal taze soğan
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kişniş
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Beşamel sos için:
- 300 ml. süt
- 1 adet defne yaprağı
- 1 adet karanfil
- 1 çay kaşığı muskat cevizi rendesi
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 100-200 gram rendelenmiş kaşar peyniri
Rulo Lazanya tarifi nasıl yapılır?
- Bal kabaklarını sarımsaklar ile beraber az suda haşlayın. Pişen bal kabaklarını püre haline getirin.
- Soğuduktan sonra lor peyniri, ince dilimlenmiş taze soğan ve dereotunu ekleyip karıştırın. Baharatlar, tuz ve karabiberini ekleyin.
- Defne yaprağını karanfil tanesinin yardımıyla soğana saplayıp sütle beraber bir taşım kaynatın ve soğuması için kenara alın.
- Lazanya yapraklarını geniş bir tencerede kaynayan suyun içinde yumuşayıncaya kadar pişirin. Kenara alın.
- Soğuyan lazanya yapraklarına harcınızı sürün ve rulo yapıp ısıya dayanıklı bir fırın kabına yan yana dizin.
- Sos tenceresinde erittiğiniz tereyağına unu ekleyip 40-50 saniye kavurun. Sütün 1/3'ünü kavrulan una ekleyip bir çırpıcı yardımıyla hızla çırpın.
- Karışım homojen olduğunda kalan sütü ekleyip, çırpmaya devam edin. Sos hafif kaynamaya başladığında ateşten alın. Hazırladığınız beşamel sosu lazanya rulolarının üzerlerine dökün.
- Rende kaşar peynirini ekleyip, üzerine biraz zeytinyağı gezdirip 170 derecede ısıtılmış fırında üzeri nar gibi kızarıncaya kadar pişirin.
- Çıkarıp sıcak sıcak servis edin.
Rulo Lazanya tarifinin püf noktası nedir?
Üzeri için kaşar peyniri yerine eriyen başka bir peynir kullanarak da pişirebilirsiniz.