Rulo Kurabiye Tarifi
Rulo Kurabiye tarifi: Rulo Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Rulo Kurabiye nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 büyük tepsi
Rulo Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 250 gram tereyağı (oda ısısında yumuşamış)
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilin
- 1 paket kabartma tozu
- 3,5 - 4 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao (hamurun yarısına eklenecek)
Rulo Kurabiye tarifi nasıl yapılır?
- Geniş bir yoğurma kabına oda ısısında yumuşamış tereyağı, yumurta, pudra şekeri, vanilin ve kabartma tozunu ekleyin.
- Üzerine unu azar azar ekleyip yoğurmaya başlayın ve ele yapışmayacak bir kıvama gelene kadar hamuru yoğurmaya devam edin.
- Kıvama gelen hamuru ikiye ayırın. Bir tanesini, iki pişirme kağıdının arasına koyup yarım santim kalınlığında açın.
- Yoğurma kabındaki diğer hamurun üzerine kakao ekleyin ve tekrar yoğurun. Hamur çok sert olursa çok az su ekleyip yoğurmaya devam edin. Kıvama gelen hamuru diğer hamur gibi açın.
- Beyaz hamurun üzerine kakaolu hamuru güzelce yerleştirin ve pişirme kağıdı yardımıyla rulo haline getirin.
- Pişirme kağıdıyla hamuru sarıp en az 1 saat buzdolabında bekletin.
- Sertlemiş olan hamuru 1 parmak kalınlığında dilimler olacak şekilde kesin ve pişirme kağıdı serili fırın tepsisine dizin.
- Kurabiyeleri önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 15 dakika kadar kontrollü olarak pişirin.
Rulo Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?
Fırınların pişirme özellikleri ve dakikaları farklılık gösterdiğinden kontrollü olarak pişirin.