Rulo Katmer Tarifi
Rulo Katmer tarifi: Rulo Katmer için gerekli malzemeler nelerdir? Rulo Katmer nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
25 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
15 adet
Rulo Katmer yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 adet yumurta
- 1,5 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 - 3,5 su bardağı un
İçine sürmek için:
- 100 gram eritilmiş tereyağı
Rulo Katmer tarifi nasıl yapılır?
- Bir kabın içerisine toz şeker, kabartma tozu, ılık süt, sıvı yağ ve yumurtayı aktarıp güzelce çırpın.
- Ardından bu karışımın içerisine elenmiş unu azar azar ilave ederek yoğurmaya başlayın. Yoğururken tuzu da ilave edin.
- Ele yapışmayan yumuşacık bir hamur elde edin. Hamurun üzerini kapatıp 10 dakika kadar oda sıcaklığında dinlendirin.
- Hamurdan orta büyüklükte bezeler elde edin. Hafif unlanmış tezgahın üzerinde açabileceğiniz kadar ince şekilde, hamurun yırtılmamasına özen göstererek açın.
- Ardından eritilmiş tereyağını açtığınız bu hamurun üzerine fırça yardımıyla güzelce sürün.
- Hamurunuzu çok sıkı ve ince bir şerit halinde sarın. Ardından rulo şeklinde sıkı sıkı ve ince bir şekilde sarmaya başlayın. Mini pancake boyutlarından oldukça kesin. Bu işlemi tüm hamura uygulayın.
- Kestiğiniz parçaların üzerine elinizle hafifçe bastırın. Isıtılmış ve hafif yağlanmış tavada arkalı önlü güzelce pişirin. Ardından da servis edin.
- Minik tava katmerleriniz hazır! Afiyetler olsun.
Rulo Katmer tarifinin püf noktası nedir?
Şeridinizi ne kadar ince ve sıkı yaparsanız, rulonuzun şekli o kadar güzel olacaktır.