Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Rulo Katmer Tarifi

Rulo Katmer

Rulo Katmer Tarifi

Rulo Katmer tarifi: Rulo Katmer için gerekli malzemeler nelerdir? Rulo Katmer nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Rulo Katmer yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1,5 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 - 3,5 su bardağı un

İçine sürmek için:

  • 100 gram eritilmiş tereyağı

Rulo Katmer tarifi nasıl yapılır?

  • Bir kabın içerisine toz şeker, kabartma tozu, ılık süt, sıvı yağ ve yumurtayı aktarıp güzelce çırpın.
  • Ardından bu karışımın içerisine elenmiş unu azar azar ilave ederek yoğurmaya başlayın. Yoğururken tuzu da ilave edin.
  • Ele yapışmayan yumuşacık bir hamur elde edin. Hamurun üzerini kapatıp 10 dakika kadar oda sıcaklığında dinlendirin.
  • Hamurdan orta büyüklükte bezeler elde edin. Hafif unlanmış tezgahın üzerinde açabileceğiniz kadar ince şekilde, hamurun yırtılmamasına özen göstererek açın.
  • Ardından eritilmiş tereyağını açtığınız bu hamurun üzerine fırça yardımıyla güzelce sürün.
  • Hamurunuzu çok sıkı ve ince bir şerit halinde sarın. Ardından rulo şeklinde sıkı sıkı ve ince bir şekilde sarmaya başlayın. Mini pancake boyutlarından oldukça kesin. Bu işlemi tüm hamura uygulayın.
  • Kestiğiniz parçaların üzerine elinizle hafifçe bastırın. Isıtılmış ve hafif yağlanmış tavada arkalı önlü güzelce pişirin. Ardından da servis edin.
  • Minik tava katmerleriniz hazır! Afiyetler olsun.

Rulo Katmer tarifinin püf noktası nedir?

Şeridinizi ne kadar ince ve sıkı yaparsanız, rulonuzun şekli o kadar güzel olacaktır.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025