Rulo Buzdolabı Böreği Tarifi
Rulo Buzdolabı Böreği tarifi: Rulo Buzdolabı Böreği için gerekli malzemeler nelerdir? Rulo Buzdolabı Böreği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Rulo Buzdolabı Böreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet hazır yufka
- 2 adet yumurta
- 250 gram yoğurt
Rulo Buzdolabı Böreği tarifi nasıl yapılır?
- Yumurta ve yoğurdu bir kap içinde iyice çırparak hazır olarak bir kenarda bekletin.
- Yufkaları üst üste koyarak tezgahın üzerinde açın.
- Hazırladığınız yoğurtlu karışımı her yufka katına ayrı ayrı iyice yayın.
- Katlarına yoğurtlu karışım sürülmüş yufkaların hepsini katlayarak büyük bir rulo haline getirin.
- Rulo halindeki yufkayı buzdolabına kaldırın.
- Pişireceğiniz zaman yufkayı buzdolabından çıkarın ve iki parmak kalınlığında parçalara ayırın.
- Zeytinyağıyla kızdırdığınız tavada börekleri kızartın. Çay eşliğinde sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun.
Rulo Buzdolabı Böreği tarifinin püf noktası nedir?
Dilerseniz içine beyaz peynir koyarak zenginleştirebilirsiniz.