Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Rosto Köfte Tarifi

Rosto Köfte

Rosto Köfte Tarifi

Rosto Köfte tarifi: Rosto Köfte için gerekli malzemeler nelerdir? Rosto Köfte nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Rosto Köfte yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 kg. köftelik kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 2 adet büyük boy soğan
  • 1 su bardağı ekmek içi
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon

İç dolgusu için:

  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 kavanoz garnitür
  • 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz içi
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta beyazı

Sosu için:

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber

Rosto Köfte tarifi nasıl yapılır?

  • Soğanı soyup rendeleyin, ardından köfte harcı için gerekli tüm malzemeleri ilave edip güzelce yoğurun
  • İç dolgusu için bir tavada zeytinyağını ısıtın, sarımsakları ince ince doğrayıp, zeytinyağında hafifçe soteleyin ve ardından süzüp soğuk sudan geçirdiğiniz garnitürleri ekleyin.
  • Biraz karıştırdıktan sonra cevizleri de ilave edin, baharatlarını da katıp bir kaç dakika kavurun ve ateşten alın.
  • Köfte harcını yağlı bir kağıt üzerine alın ve elinizle ya da bir merdane yardımıyla dikdörtgen şeklinde açın.
  • Hazırladığınız iç dolguyu üstüne güzelce yayın ve uzun kenarından başlayarak, yağlı kağıdın da yardımıyla, köfte harcını rulo şeklinde sarın.
  • Hazırladığınız rulonun üstüne bir fırça ya da eliniz yardımıyla yumurta beyazını güzelce sürün. Böylece köftenizin dağılmasını engellemiş olacaksınız, yumurta beyazı yapıştırıcı görevi yapacak.
  • Rosto köftenizi pişirmek için fırını 180 dereceye ayarlayın, ve bu sırada rulonuzu önce yağlı kağıtla güzelce sarmalayın, ardından alüminyum folyo ile de kaplayın ve ısınmış fırına sürün. 30 dakika bu şekilde fırında pişmeye bırakın.
  • Rosto köfte pişerken sosunu hazırlayın; bir sos tavasında yağı ısıtın ve içerisine salçayı alıp biraz kavurun, ardından suyu ekleyip salçayı açın ve güzelce karıştırarak sos kıvamına getirin, baharatlarını da ilave edip bir taşım kaynatın ve altını kapatın.
  • 30 dakikanın sonunda fırını açın ve alüminyum folyo ile yağlı kağıdı rosto köftenizin üstünden alıp, köfteyi tekrar fırına sürün ve bu şekilde 10 dakika daha pişmeye bırakın.
  • Son olarak rosto köfteyi fırından çıkartın, üstüne hazırladığınız sosu gezdirin ve patates püresiyle sıcak olarak servis edin.

Rosto Köfte tarifinin püf noktası nedir?

Köfte harcını ne kadar yoğurursanız o kadar lezzetli olacaktır, o yüzden 10 dakika kadar yoğurmanızı tavsiye ediyoruz. İç dolgusu için dilerseniz haşlanmış bütün havucu da kullanabilirsiniz, böylece her dilimin ortasında turuncu yuvarlak bir havuç dilimi olur ya da aynı şekilde haşlanmış yumurta da ekleyebilirsiniz.

Rosto Köfte tarifi için servis önerisi

Rosto köftenizi yanında patates püresi ile servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025