Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Roll Ekmek Tarifi

Roll Ekmek

Roll Ekmek Tarifi

Roll Ekmek tarifi: Roll Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Roll Ekmek nasıl yapılır?

Tarifi oylar mısınız?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Roll Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 su bardağı un
  • 5 gram toz maya
  • 3 yemek kaşığı yoğurt

Roll Ekmek tarifi nasıl yapılır?

  • Derin bir kaba ılık su, toz şeker, tuz ve toz mayayı koyup köpürene kadar karıştırın.
  • Başka bir kaseye un koyup mayalı suyu içerisine döküp yoğurun. Ardından üzerini kapatıp oda socaklığında 30 dakika mayalandırın.
  • Mayalanan hamuru 6 eşit parçaya bölüp, yuvarladığınız bu bezeleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine koyun.
  • Daha sonra hamurların ortasından derin, yanlardan küçük kesikler atıp yoğurt sürün ve üzerlerine çok az un serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
  • Pişen ekmeklerin üzerine su serpip üzerlerini kapatın. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Roll Ekmek ile ilgili yorum yap




Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Nefis Yemek Tarifleri - 2021