Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Roll Ekmek Tarifi

Roll Ekmek

Roll Ekmek Tarifi

Roll Ekmek tarifi: Roll Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Roll Ekmek nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Roll Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 4 su bardağı un
  • 1 adet toz maya
  • 1 su bardağı (6 yemek kaşığı fazla) süt
  • 1 adet çırpılmış yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 50 gram tereyağı

Roll Ekmek tarifi nasıl yapılır?

  • İlk olarak ılık olan sütümüzden, mayamızın üzerine çeyrek bardak kadar dökelim. Üzerine de şekerin bir kısmını ilave edip mayamızı iyice eritip kenara alalım.
  • Diğer tarafta un, tuz ve kalan şekeri iyice karıştıralım ve karıştırdıktan sonra içerisine kalan ılık süt ve çırpılmış yumurtayı ilave edip yoğuralım.
  • Hamuru toparladıktan sonra oda sıcaklığındaki tereyağını ekleyip pürüzsüz olana kadar yoğurmaya devam edelim.
  • Ele yapışan elastik bir hamur olmalı, un eklemeyelim ve ılık bir ortamda mayalanmaya bırakalım. 45-50 dakika sonra havasını alıp 15 eşit parçaya ayıralım ve top top yapıp yan yana hafif aralık bırakarak dizelim.
  • Tepsi mayası olarak 30 dakika bırakıp önceden ısınmış alt üst ayar 190 derecede 15-20 dakika pişirelim. Sıcakken üzerine tereyağı sürebilirsiniz. Afiyet olsun.

Roll Ekmek tarifinin püf noktası nedir?

Un miktarı 4 klasik su bardağı. Yumuşak, ele yapışan kıvamda olmalı. Un takviyesi yapmayın lütfen.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025