Roll Ekmek Tarifi
Roll Ekmek tarifi: Roll Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Roll Ekmek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Roll Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 su bardağı un
- 1 adet toz maya
- 1 su bardağı (6 yemek kaşığı fazla) süt
- 1 adet çırpılmış yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 50 gram tereyağı
Roll Ekmek tarifi nasıl yapılır?
- İlk olarak ılık olan sütümüzden, mayamızın üzerine çeyrek bardak kadar dökelim. Üzerine de şekerin bir kısmını ilave edip mayamızı iyice eritip kenara alalım.
- Diğer tarafta un, tuz ve kalan şekeri iyice karıştıralım ve karıştırdıktan sonra içerisine kalan ılık süt ve çırpılmış yumurtayı ilave edip yoğuralım.
- Hamuru toparladıktan sonra oda sıcaklığındaki tereyağını ekleyip pürüzsüz olana kadar yoğurmaya devam edelim.
- Ele yapışan elastik bir hamur olmalı, un eklemeyelim ve ılık bir ortamda mayalanmaya bırakalım. 45-50 dakika sonra havasını alıp 15 eşit parçaya ayıralım ve top top yapıp yan yana hafif aralık bırakarak dizelim.
- Tepsi mayası olarak 30 dakika bırakıp önceden ısınmış alt üst ayar 190 derecede 15-20 dakika pişirelim. Sıcakken üzerine tereyağı sürebilirsiniz. Afiyet olsun.
Roll Ekmek tarifinin püf noktası nedir?
Un miktarı 4 klasik su bardağı. Yumuşak, ele yapışan kıvamda olmalı. Un takviyesi yapmayın lütfen.