Roll Ekmek Tarifi
Roll Ekmek tarifi: Roll Ekmek için gerekli malzemeler nelerdir? Roll Ekmek nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
25 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Roll Ekmek yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 su bardağı un
- 5 gram toz maya
- 3 yemek kaşığı yoğurt
Roll Ekmek tarifi nasıl yapılır?
- Derin bir kaba ılık su, toz şeker, tuz ve toz mayayı koyup köpürene kadar karıştırın.
- Başka bir kaseye un koyup mayalı suyu içerisine döküp yoğurun. Ardından üzerini kapatıp oda socaklığında 30 dakika mayalandırın.
- Mayalanan hamuru 6 eşit parçaya bölüp, yuvarladığınız bu bezeleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine koyun.
- Daha sonra hamurların ortasından derin, yanlardan küçük kesikler atıp yoğurt sürün ve üzerlerine çok az un serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.
- Pişen ekmeklerin üzerine su serpip üzerlerini kapatın. Afiyet olsun.