Rokfor Soslu Mantarlı Tagliatelle Tarifi
Rokfor Soslu Mantarlı Tagliatelle tarifi: Rokfor Soslu Mantarlı Tagliatelle için gerekli malzemeler nelerdir? Rokfor Soslu Mantarlı Tagliatelle nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Rokfor Soslu Mantarlı Tagliatelle yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 200 gram Barilla Fettucine Makarna
- 200 gram mantar
- 2 diş sarımsak
- 200 ml. krema
- 75 gram rokfor peyniri
- 1 yemek kaşığı riviera zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
Rokfor Soslu Mantarlı Tagliatelle tarifi nasıl yapılır?
- Makarnanın sosunu hazırlamak için; üzerini nemli bir bezle sildiğiniz mantarları, ince ince doğrayın.
- Zeytinyağı ve tereyağını geniş tabanlı bir tavada kızdırın. Doğradığınız mantarları, suyunu salmaması için yüksek ateşte soteleyin.
- Kabuğunu ayıkladığınız ve incecik kıyılmış sarımsakları mantarlara ekleyin. Tuz ve taze çekilmiş tane karabiberi katın.
- Sarımsağın aroma ve kokusu çıkıp, mantarlar hafif bir renk almaya başladığında kremayı ilave edin.
- Krema kattıktan sonra kısık ateşte pişirmeye devam ettiğiniz sos yoğunlaşmaya başladığında ezdiğiniz rokfor peynirini katın.
- Tagliatelle makarnayı, derin bir tencerede kaynayan suda damak tadınıza göre 8-12 dakika kadar haşlayın.
- Haşlanan makarnayı süzdükten sonra sos tavasına alın ve 1-2 dakika sosuyla birlikte pişirdikten sonra sıcak sıcak sevdiklerinizle paylaşın.
Rokfor Soslu Mantarlı Tagliatelle tarifinin püf noktası nedir?
Haşlanan makarna suyundan 2-3 kaşık kadar sosa ekleyin . Böylelikle sosun kıvamını bir miktar açar ve daha lezzetli olmasını sağlarsınız.
Rokfor Soslu Mantarlı Tagliatelle tarifi için servis önerisi
Sıcak halde bekletmeden servis edin. İsteğe göre üzerine kıyılmış maydanoz ekleyin.