Rokfor Peynirli Ispanaklı Erişte Tarifi
Rokfor Peynirli Ispanaklı Erişte tarifi: Rokfor Peynirli Ispanaklı Erişte için gerekli malzemeler nelerdir? Rokfor Peynirli Ispanaklı Erişte nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Rokfor Peynirli Ispanaklı Erişte yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 gram ıspanaklı erişte
- 1 adet orta boy soğan
- 8 diş sarımsak
- 80 gram ufalanmış rokfor peyniri
- 200 mililitre krema
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet defne yaprağı
- 2 adet kurutulmuş biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı tane karabiber
- 1/2 su bardağı ceviz içi (iri çekilmiş)
- 1 tatlı kaşığı pesto sos
Rokfor Peynirli Ispanaklı Erişte tarifi nasıl yapılır?
- Kaynamış suya eriştelerinizi ekleyin.
- Soğan ve sarımsağı soyup minik minik doğrayın.
- Tavanın içine zeytinyağını ve tereyağını ekleyip ocağın altını yakın. Ardından soğan ve sarımsak ekleyerek yumuşayana kadar pişirin.
- Daha fazla yağ eklememek için soğanlar yumuşayana kadar kaşık kaşık erişte suyundan sos tavasına ilave edin.
- Hafif yumuşamaya başlayan soğanların içine defne yaprağı ve kuru biberleri ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Yumuşayan soğanlardan defne yaprağı ve kuru biberi çıkarıp pişen eriştelerinizi ekleyin.
- 3-4 dakika kadar daha sürekli karıştırarak eriştelerinizi hafif kızartın. Yapışmamasına özen gösterin.
- Eriştelerinize peynir, krema baharat ve pesto sosu ekleyip 1-2 dakika daha karıştırın. Ocağı kapatırken cevizleri de ekleyip karıştırdıktan sonra eriştelerinizi ocaktan alın ve sıcak sıcak servis edin.
Rokfor Peynirli Ispanaklı Erişte tarifinin püf noktası nedir?
Eriştelerinizi fazla haşlamamaya özen gösterin. Yoksa sos esnasında karıştırırken yapışıp hamurlaşmasına neden olursunuz.
Rokfor Peynirli Ispanaklı Erişte tarifi için servis önerisi
Ev yapımı erişte yaparsanız hamurun içine haşlanmış ıspanak ekleyerek lezzeti farklılaştırabilirsiniz. Ya da marketlerde hazır satılan ıspanaklı ya da pembe renk isterseniz pancarlı olanını da kullanabilirsiniz. Rokfor peyniri sevmiyorsanız arzu ettiğiniz başka bir peynir de kullanabilirsiniz.