Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Roka ve Fındık Pestolu Tortellini Tarifi

Roka ve Fındık Pestolu Tortellini

Roka ve Fındık Pestolu Tortellini Tarifi

Roka ve Fındık Pestolu Tortellini tarifi: Roka ve Fındık Pestolu Tortellini için gerekli malzemeler nelerdir? Roka ve Fındık Pestolu Tortellini nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Roka ve Fındık Pestolu Tortellini yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Makarna için:

  • 250 gram peynirli tortellini
  • 3 litre su (kaynar)
  • 2 yemek kaşığı tuz

Sos için:

  • 1 su bardağı fındık içi
  • 1,5 demet roka
  • 2 diş sarımsak
  • 1/2 adet limonun suyu
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı İzmir tulum peyniri

Roka ve Fındık Pestolu Tortellini tarifi nasıl yapılır?

  • Tortellinileri bol tuzlu kaynar suya haşlanması için bırakın.
  • Ufak bir tavada fındıkları kısık ateşte, dışları hafif renk alıp , yağı çıkana kadar kavrulmaya bırakın.
  • Tüm sos malzemesini bıçaklı bir doğrayıcıya koyun, son olarak fındıkları da ekleyip çalıştırın ve püre haline getirin.
  • Hazırladığınız sosu büyük bir tavaya alın ve içerisine makarna suyundan azar azar ekleyip kıvamını inceltin.
  • Tortellinileri hafifçe süzüp tavaya alın ve sosla bütünleşene kadar harmanlayın.
  • Sosla tamamen kaplanan makarnaları servis tabaklarına alın, arzuya göre biraz daha tulum peyniri rendesi, zeytinyağı ve roka yapraklarıyla servis edin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025