Roka ve Fındık Pestolu Tortellini Tarifi
Roka ve Fındık Pestolu Tortellini tarifi: Roka ve Fındık Pestolu Tortellini için gerekli malzemeler nelerdir? Roka ve Fındık Pestolu Tortellini nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
8 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Roka ve Fındık Pestolu Tortellini yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Makarna için:
- 250 gram peynirli tortellini
- 3 litre su (kaynar)
- 2 yemek kaşığı tuz
Sos için:
- 1 su bardağı fındık içi
- 1,5 demet roka
- 2 diş sarımsak
- 1/2 adet limonun suyu
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 4 yemek kaşığı İzmir tulum peyniri
Roka ve Fındık Pestolu Tortellini tarifi nasıl yapılır?
- Tortellinileri bol tuzlu kaynar suya haşlanması için bırakın.
- Ufak bir tavada fındıkları kısık ateşte, dışları hafif renk alıp , yağı çıkana kadar kavrulmaya bırakın.
- Tüm sos malzemesini bıçaklı bir doğrayıcıya koyun, son olarak fındıkları da ekleyip çalıştırın ve püre haline getirin.
- Hazırladığınız sosu büyük bir tavaya alın ve içerisine makarna suyundan azar azar ekleyip kıvamını inceltin.
- Tortellinileri hafifçe süzüp tavaya alın ve sosla bütünleşene kadar harmanlayın.
- Sosla tamamen kaplanan makarnaları servis tabaklarına alın, arzuya göre biraz daha tulum peyniri rendesi, zeytinyağı ve roka yapraklarıyla servis edin. Afiyet olsun.