Roka ve Armutlu Izgara Pırasa Salatası Tarifi
Roka ve Armutlu Izgara Pırasa Salatası tarifi: Roka ve Armutlu Izgara Pırasa Salatası için gerekli malzemeler nelerdir? Roka ve Armutlu Izgara Pırasa Salatası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Roka ve Armutlu Izgara Pırasa Salatası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 adet pırasa
- 1/2 adet limonun suyu
- 1 tatlı kaşığı taneli hardal
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 1/2 demet roka
- 1/2 adet armut
- 5 adet ceviz
Roka ve Armutlu Izgara Pırasa Salatası tarifi nasıl yapılır?
- Pırasaların beyaz ve açık yeşil kısımlarını yarım batonlar halinde kesin ve akan suyun altında içlerini yıkayıp hafifçe kurutun.
- Pırasaları hafifçe yağlayın, tuz ve karabiberle lezzetlendirip sıcak ızgarada ya da ızgara tavasında 10 dakika kadar önlü arkalı pişirin.
- Pırasalar pişerken orta boy, hafif derin bir kabın içinde limon suyu, hardal, tuz ve zeytinyağını çırparak sos haline getirin.
- Pişen sıcak pırasaları sosun içine alın ve karıştırıp kenarda bekletin.
- Salata servis tabağına rokaları, dilimlenmiş armutları, iri kırılmış cevizleri yerleştirin.
- Son olarak ılınmış ya da soğumuş olan soslu pırasaları da salatanın üzerine ekleyip servis edin. Afiyet olsun.