Ricotta Peynirli Tart Tarifi
Ricotta Peynirli Tart tarifi: Ricotta Peynirli Tart için gerekli malzemeler nelerdir? Ricotta Peynirli Tart nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 kişilik
Ricotta Peynirli Tart yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 4 adet milföy hamuru
- 20 adet cherry domates
- 4-5 yaprak taze fesleğen
- 2 tutam esmer şeker
- 10 gram iri çekilmiş deniz tuzu
- 150 gram ricotta peyniri
- 7-8 yaprak maskolin yeşilliği
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Ricotta Peynirli Tart tarifi nasıl yapılır?
- Fırını 160 derece, fansız programa ayarlayın.
- Milföy hamurlarını buzları çözüldükten sonra hafif unlayıp merdane yardımı ile inceltip, dikdörtgen olacak şekilde genişletin.
- Domatesleri ortadan ikiye bölün ve sulu kısımlarını hafif temizleyin.
- Bir kasenin içerisinde zeytinyağı esmer şeker ve tuz ile karıştırın.
- Milföy hamurlarını kenarlarını bırakacak şekilde orta kısmına çatal yardımı ile küçük delikler oluşturun.
- Domatesleri üzerine yerleştirip, fırının en üst rafında domatesler kuruyuncaya ve milföy hamurları renk alıncaya kadar pişirin.
- Fırından çıkan tartların üzerine ayıklanıp temizlenmiş yeşillikleri ve ricotta peynirini ilave edin. İşte bu kadar, afiyet olsun!
Ricotta Peynirli Tart tarifinin püf noktası nedir?
Çatalla delikler açmak hamurun kabarırken üzerindeki malzemelerin dökülmesini engeller.
Ricotta Peynirli Tart tarifi için servis önerisi
Sıcak sıcak tüketin:)