Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Rezeneli Bayram Çöreği Tarifi

Rezeneli Bayram Çöreği

Rezeneli Bayram Çöreği Tarifi

Rezeneli Bayram Çöreği tarifi: Rezeneli Bayram Çöreği için gerekli malzemeler nelerdir? Rezeneli Bayram Çöreği nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Rezeneli Bayram Çöreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 500 mililitre süt
  • 1/2 paket sana margarin (eritilmiş)
  • 1 paket instant maya
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı toz mahlep
  • 1 tatlı kaşığı toz rezene
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 yemek kaşığı çörek otu
  • 2.5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 kilogram un
  • 1 adet yumurta sarısı

Rezeneli Bayram Çöreği tarifi nasıl yapılır?

  • Yarım litre ılık sütün içerisine eritilmiş margarin ve sıvı yağ karışımını ekleyin.
  • Ardından 1 paket instant maya, rezene, mahlep, tuz, karbonat ve çörek otu ekleyerek iyice karıştırın.
  • Yavaş yavaş un ilave ederek ele yapışmayan bir ekmek hamuru elde edene kadar yoğurun.
  • Hamurun üzerini streç film ile kaplayarak ılık bir ortamda 30-45 dakika arası mayalandırın.
  • Mayalanan çörek hamurundan mandalina büyüklüğünde bezeler yapın. Her bir bezeyi simit yapar gibi şekillendirin.
  • Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilmiş çöreklerin üzerine yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin.

Rezeneli Bayram Çöreği tarifi için servis önerisi

Pişen çörekler sıcak olarak servis edilebileceği gibi soğuduktan sonra dolapta veya dondurucuda saklanarak sonrasında da tüketilebilir.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025