Rezeneli Bayram Çöreği Tarifi
Rezeneli Bayram Çöreği tarifi: Rezeneli Bayram Çöreği için gerekli malzemeler nelerdir? Rezeneli Bayram Çöreği nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
11 adet
Rezeneli Bayram Çöreği yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 500 mililitre süt
- 1/2 paket sana margarin (eritilmiş)
- 1 paket instant maya
- 1/2 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı toz mahlep
- 1 tatlı kaşığı toz rezene
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- 1 yemek kaşığı çörek otu
- 2.5 tatlı kaşığı tuz
- 1 kilogram un
- 1 adet yumurta sarısı
Rezeneli Bayram Çöreği tarifi nasıl yapılır?
- Yarım litre ılık sütün içerisine eritilmiş margarin ve sıvı yağ karışımını ekleyin.
- Ardından 1 paket instant maya, rezene, mahlep, tuz, karbonat ve çörek otu ekleyerek iyice karıştırın.
- Yavaş yavaş un ilave ederek ele yapışmayan bir ekmek hamuru elde edene kadar yoğurun.
- Hamurun üzerini streç film ile kaplayarak ılık bir ortamda 30-45 dakika arası mayalandırın.
- Mayalanan çörek hamurundan mandalina büyüklüğünde bezeler yapın. Her bir bezeyi simit yapar gibi şekillendirin.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilmiş çöreklerin üzerine yumurta sarısı sürüp, önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
Rezeneli Bayram Çöreği tarifi için servis önerisi
Pişen çörekler sıcak olarak servis edilebileceği gibi soğuduktan sonra dolapta veya dondurucuda saklanarak sonrasında da tüketilebilir.