Reyhanlı Kremalı Mantar Sos Tarifi
Reyhanlı Kremalı Mantar Sos tarifi: Reyhanlı Kremalı Mantar Sos için gerekli malzemeler nelerdir? Reyhanlı Kremalı Mantar Sos nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
10 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
5 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 porsiyon
Reyhanlı Kremalı Mantar Sos yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 10 adet mantar (dilimlenmiş)
- 1/2 adet limon suyu
- 1 su bardağı krema
- 1 tatlı kaşığı mısır nişastası
- 1/2 çay bardağı su
- 1 çay kaşığı kuru reyhan
- 5 adet frenk soğanı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
Reyhanlı Kremalı Mantar Sos tarifi nasıl yapılır?
- Tavayı yüksek ateşte ısıtın. Önce mantarları ve tereyağı koyup fazla renk aldırmadan soteleyin.
- Tavaya limon suyu, tuz, karabiber ve kremayı ekleyip orta ateşte bir taşım kaynatın.
- Soğuk suda incelttiğiniz nişastayı da ekleyip koyulaşana kadar sosu pişirin.
- Son olarak kuru reyhan ve kıyılmış frenk soğanını ekleyip karıştırın ve hemen sıcak olarak servis edin.
- Sosunuzun daha akışkan olmasını isterseniz tavuk suyu ya da su ekleyerek istediğiniz kıvamda sosu inceltebilirsiniz. Afiyet olsun.