Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Reyhanlı Kremalı Mantar Sos Tarifi

Reyhanlı Kremalı Mantar Sos

Reyhanlı Kremalı Mantar Sos Tarifi

Reyhanlı Kremalı Mantar Sos tarifi: Reyhanlı Kremalı Mantar Sos için gerekli malzemeler nelerdir? Reyhanlı Kremalı Mantar Sos nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Reyhanlı Kremalı Mantar Sos yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 10 adet mantar (dilimlenmiş)
  • 1/2 adet limon suyu
  • 1 su bardağı krema
  • 1 tatlı kaşığı mısır nişastası
  • 1/2 çay bardağı su
  • 1 çay kaşığı kuru reyhan
  • 5 adet frenk soğanı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber

Reyhanlı Kremalı Mantar Sos tarifi nasıl yapılır?

  • Tavayı yüksek ateşte ısıtın. Önce mantarları ve tereyağı koyup fazla renk aldırmadan soteleyin.
  • Tavaya limon suyu, tuz, karabiber ve kremayı ekleyip orta ateşte bir taşım kaynatın.
  • Soğuk suda incelttiğiniz nişastayı da ekleyip koyulaşana kadar sosu pişirin.
  • Son olarak kuru reyhan ve kıyılmış frenk soğanını ekleyip karıştırın ve hemen sıcak olarak servis edin.
  • Sosunuzun daha akışkan olmasını isterseniz tavuk suyu ya da su ekleyerek istediğiniz kıvamda sosu inceltebilirsiniz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025