Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Reyhan Şerbeti Tarifi

Reyhan Şerbeti

Reyhan Şerbeti Tarifi

Reyhan Şerbeti tarifi: Reyhan Şerbeti için gerekli malzemeler nelerdir? Reyhan Şerbeti nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Reyhan Şerbeti yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1250 ml. içme su
  • 1 tepeleme çay kaşığı limon tuzu
  • 1 demet olgunlaşmış mor reyhan
  • 3/4 su bardağı toz şeker

Reyhan Şerbeti tarifi nasıl yapılır?

  • İçme suyunu derin bir tencereye alıp kaynatın.
  • Su kaynadığında limon tuzu ve bol suda yıkayıp sap kısımlarını ayıklamadığınız reyhanları suya ekleyin.
  • Tencerenin kapağını kapatıp ocağın altını kapatın. Suya mor rengini veren ve yaprakları yeşil kalan reyhanların suyunu ayrı bir yere süzdürün.
  • Toz şekeri ekleyip bir kaşık yardımıyla karıştırın, soğutup sevdiklerinizle paylaşın. Diğer yöntemde ise reyhanların üzerine sıcak su döküp beklettikten sonra toz şeker ilavesiyle servis edin.

Reyhan Şerbeti tarifinin püf noktası nedir?

Reyhanları sıcak suda çok fazla bekletip acı tatlarını suya vermesine izin vermeyin.

Reyhan Şerbeti tarifi için servis önerisi

Dilerseniz buz kalıbında donduradak sodanızı veya içeceğinizi lezzetlendirebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025