Revani Tatlısı Tarifi
Revani Tatlısı tarifi: Revani Tatlısı için gerekli malzemeler nelerdir? Revani Tatlısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 tepsi
Revani Tatlısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı un
- 1 çay bardağı irmik
- 1/2 paket kabartma tozu
- 1/2 paket vanilin
Şerbeti için:
- 1,5 su bardağı su
- 1 su bardağı toz şeker
- 2-3 damla limon
Revani Tatlısı tarifi nasıl yapılır?
- Fırını 180 derecede önceden ısıtmaya başlayalım
- Kek için yumurta ve şekeri çırpalım (bu aşamada limon kabuğu ve ya portakal kabuğu kullanabilirsiniz aroma için)
- Kalan tüm malzemeleri ekleyelim ve küçük boy yağlanmış kare borcama (büyük bir tepsi de yapacaksanız malzemeleri iki katına çıkartın) dökün.
- 25-30 dakika kontrollü pişirin. Kek pişerken şerbeti yapıp soğumaya bırakalım.
- Kek fırından çıktıktan sonra soğumaya yakın ılık şerbeti dökelim. Birkaç saat dinlensin. Afiyet olsun.