Renkli Gül Mantısı Tarifi
Renkli Gül Mantısı tarifi: Renkli Gül Mantısı için gerekli malzemeler nelerdir? Renkli Gül Mantısı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
15 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Renkli Gül Mantısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamur İçin:
- 4,5 su bardağı un
- 2 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 adet pancar
- 1 adet büyük boy havuç
- 1/2 demet ıspanak
- 30 gram tereyağı
Kıymalı Harç İçin:
- 120 gram kıyma
- 2 adet soğan (rendelenmiş)
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber (arzuya göre)
Nane Yağı İçin:
- 1/2 demet taze nane
- 1/2 su bardağı sıvı yağ (arzuya göre zeytinyağı)
Renkli Gül Mantısı tarifi nasıl yapılır?
- Havuç ve pancarı haşlayın. Ispanakları kaynar suya batırıp çıkarın ve soğuk suya koyup şoklayın.
- Yumurtaları bir kasede çırpın. Çırpılmış yumurtayı havuç, pancar ve ıspanağa eşit olarak paylaştırın. Hepsine tuz ilave edip rondodan geçirin. Eğer parçacıklar varsa süzgeçten geçirin.
- Her renk hamur için tezgaha 1,5 su bardağı un koyun ve her rengi ayrı ayrı yoğurun. Sert bir hamur olması gerektiği için aldığı kadar un ekleyebilirsiniz.
- Hamurları hazırladıktan sonra üzerlerini kapatıp 30 dakika dinlendirin.
- İç harcı için kıyma, rendelenmiş soğan, tuz ve dilerseniz ilave edeceğiniz karabiberi bir kasede karıştırın.
- Dinlenmiş hamurları ince bir katman halinde açın ve büyük çay bardağı ağzıyla yuvarlak şekiller çıkarın.
- Yuvarlak hamurlardan 3 tanesini, kenarları üst üste gelecek şekilde yan yana dizin. Kesişimlerini parmağınızla bastırın.
- Ardından kıymayı her birinin ortasına ekleyin. Önce alttan katlayıp sonra çevirerek gül şekli verin.
- Gül şeklindeki mantıları, tabanını yağladığınız bir tepsiye dizin. Üzerlerine eritilmiş tereyağı sürün. 200 derecede önceden ısınmış fırında 12-15 dakika pişirin.
- Fırındaki mantılarn üzerine 1 su bardağı kadar su (dilerseniz et suyu) gezdirin ve su yarısından fazla buharlaşıp kızarana dek fırında pişirin.
- Bu aşamada tepsinin üzerine pişirme kağıdı koyarsanız mantılar daha yumuşak olacaktır.
- Nane yağı için, naneleri kaynar suya batırıp çıkarın. Sıvı yağ (dilerseniz zeytinyağı) ilave edip rondodan geçirin ve süzgeçten geçirin.
- Pul biberi sıvı yağ ile birlikte tavada kızdırın ve soğuduktan sonra süzgeçten geçirin.
- Yoğurda rendelenmiş sarımsak ve az miktarda tuz ilave edip karıştırın.
- Hazırladığınız tüm malzemeleri tabakta birleştirip servis edin. Afiyet olsun!