Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Renkli Gül Mantısı Tarifi

Renkli Gül Mantısı

Renkli Gül Mantısı Tarifi

Renkli Gül Mantısı tarifi: Renkli Gül Mantısı için gerekli malzemeler nelerdir? Renkli Gül Mantısı nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Renkli Gül Mantısı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamur İçin:

  • 4,5 su bardağı un
  • 2 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 adet pancar
  • 1 adet büyük boy havuç
  • 1/2 demet ıspanak
  • 30 gram tereyağı

Kıymalı Harç İçin:

  • 120 gram kıyma
  • 2 adet soğan (rendelenmiş)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber (arzuya göre)

Nane Yağı İçin:

  • 1/2 demet taze nane
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ (arzuya göre zeytinyağı)

Renkli Gül Mantısı tarifi nasıl yapılır?

  • Havuç ve pancarı haşlayın. Ispanakları kaynar suya batırıp çıkarın ve soğuk suya koyup şoklayın.
  • Yumurtaları bir kasede çırpın. Çırpılmış yumurtayı havuç, pancar ve ıspanağa eşit olarak paylaştırın. Hepsine tuz ilave edip rondodan geçirin. Eğer parçacıklar varsa süzgeçten geçirin.
  • Her renk hamur için tezgaha 1,5 su bardağı un koyun ve her rengi ayrı ayrı yoğurun. Sert bir hamur olması gerektiği için aldığı kadar un ekleyebilirsiniz.
  • Hamurları hazırladıktan sonra üzerlerini kapatıp 30 dakika dinlendirin.
  • İç harcı için kıyma, rendelenmiş soğan, tuz ve dilerseniz ilave edeceğiniz karabiberi bir kasede karıştırın.
  • Dinlenmiş hamurları ince bir katman halinde açın ve büyük çay bardağı ağzıyla yuvarlak şekiller çıkarın.
  • Yuvarlak hamurlardan 3 tanesini, kenarları üst üste gelecek şekilde yan yana dizin. Kesişimlerini parmağınızla bastırın.
  • Ardından kıymayı her birinin ortasına ekleyin. Önce alttan katlayıp sonra çevirerek gül şekli verin.
  • Gül şeklindeki mantıları, tabanını yağladığınız bir tepsiye dizin. Üzerlerine eritilmiş tereyağı sürün. 200 derecede önceden ısınmış fırında 12-15 dakika pişirin.
  • Fırındaki mantılarn üzerine 1 su bardağı kadar su (dilerseniz et suyu) gezdirin ve su yarısından fazla buharlaşıp kızarana dek fırında pişirin.
  • Bu aşamada tepsinin üzerine pişirme kağıdı koyarsanız mantılar daha yumuşak olacaktır.
  • Nane yağı için, naneleri kaynar suya batırıp çıkarın. Sıvı yağ (dilerseniz zeytinyağı) ilave edip rondodan geçirin ve süzgeçten geçirin.
  • Pul biberi sıvı yağ ile birlikte tavada kızdırın ve soğuduktan sonra süzgeçten geçirin.
  • Yoğurda rendelenmiş sarımsak ve az miktarda tuz ilave edip karıştırın.
  • Hazırladığınız tüm malzemeleri tabakta birleştirip servis edin. Afiyet olsun!

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025