Red Velvet Pasta Tarifi
Red Velvet Pasta tarifi: Red Velvet Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Red Velvet Pasta nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
1 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Red Velvet Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kek için:
- 2 adet yumurta
- 375 mililitre sıvı yağ (1,5 su bardağı)
- 250 mililitre kefir
- 325 gram un (2,5 su bardağı)
- 350 gram şeker (1+3/4 su bardağı)
- 1 yemek kaşığı kakao (10 gr)
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 yemek kaşığı kırmızı gıda boyası (azar azar ekleyip rengi kontrol edebilirsiniz)
Peynirli frosting için:
- 150 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 400 gram krem peynir
- 550-600 gram pudra şekeri (kıvama göre eleyerek ekleyin)
Red Velvet Pasta tarifi nasıl yapılır?
- Fırını 175 dereceye ayarlayın. Bir kaba sıvı yağ, yumurta, kefir ve sirkeyi ekleyip karıştırın.
- Şekeri ekleyip bir dakika çırpın. Kakao, karbonat, tuz, vanilini ekleyin ve orta devirde kakao harmanlanana kadar çırpın.
- Un ve gıda boyasını yavaş devirde çırparak harmanlayın. Varsa 18-20 cm'lik 3 tane kabı yağlayın. Yağlı kağıt serip hafifçe tekrar yağlayın ve harcı üç eşit parçaya bölün.
- Kabınız bir taneyse üç seferde pişirebilirsiniz. Yaklaşık 25-30 dakika kürdan temiz çıkana kadar pişirin.
- Frosting için bir çırpma kabında yumuşak tereyağı ve krem peyniri yaklaşık 3 dakika kabarana kadar çırpın.
- Pudra şekerini ve varsa bir çay kaşığı vanilya özütünü ekleyin (yoksa eleyin) yaklaşık 3 dakika daha çırpın.
- Pişen kekleri frosting ile süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Red Velvet Pasta tarifinin püf noktası nedir?
Frosting yerine iki paket krem şantiyi çırpıp bir iki yemek kaşığı labne ekleyip tekrar çırparak kullanabilirsiniz. Çok lezzetli oluyor.