Red Velvet Mascarpone Topları Tarifi
Red Velvet Mascarpone Topları tarifi: Red Velvet Mascarpone Topları için gerekli malzemeler nelerdir? Red Velvet Mascarpone Topları nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Red Velvet Mascarpone Topları yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Kek İçin:
- 100 gram tereyağı
- 1 su bardağı şeker (200 gram)
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı un (140 gram)
- 1/4 su bardağı süt (60 gram)
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 çay kaşığı kırmızı gıda boyası (arzuya göre toz ya da sıvı)
- 1/2 paket kabartma tozu
Mascarpone Kreması İçin:
- 200 gram mascarpone peyniri
- 2 yemek kaşığı süt
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1/2 paket vanilin
Red Velvet Mascarpone Topları tarifi nasıl yapılır?
- Yumuşak tereyağını şeker ile çırpın. Yumurta ilave edip çırpmaya devam edin. Süt, gıda boyası, kakao, un, kabartma tozunu ilave edin.
- Hamuru kare bir kalıpta, 180 derece fırında 30 dakika kadar (veya kürdan kuru çıkana kadar) pişirin. Tamamen soğutup rondoda öğütün.
- Krema için tüm malzemeleri mikserde 2 dakika kadar çırpın. Öğütülmüş keki, krema ile homojen bir kıvam alana kadar yoğurun. Kremayı karışıma 2-3 seferde ilave edin. Kıvam, topları yuvarlayabilecek katılıkta olmalı.
- Karışımı 30 dakika kadar buzdolabında soğutun. Topları yuvarlayıp streç filme sarılı bir tabağa dizin. 30 dakika daha soğutup şekere veya eritilmiş çikolataya banın. Afiyet olsun.