Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Red Velvet Cake Tarifi

Red Velvet Cake

Red Velvet Cake Tarifi

Red Velvet Cake tarifi: Red Velvet Cake için gerekli malzemeler nelerdir? Red Velvet Cake nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Red Velvet Cake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Pandispanya için:

  • 2 adet yumurta
  • 250 gram toz şeker
  • 100 gram margarin (oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 adet limonun suyu
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 paket vanilya
  • 250 gram un
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 2-3 damla kırmızı gıda boyası

Kreması için:

  • 1 paket sıvı krema
  • 100 gram beyaz çikolata
  • 1 kase çilek

Red Velvet Cake tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle margarini krema kıvamına gelene kadar mikser yardımı ile çırpalım. Daha sonra içerisine şekeri de ilave edip güzelce çırpalım.
  • Bir yandan süt, limon suyu ve gıda boyasını karıştırıp bekletelim ve o sırada çırpma kabının içerisine yumurtaları da ilave edip çırpalım. (şu an güzel bir kıvam elde etmiş olmalısınız)
  • Un ve kakaoyu bir kasede karıştıralım. Ardından süt karışımının ve unlu kakaonun yarısını kaba ilave edip tekrar çırpalım. Birbirlerine güzelce karışınca diğer yarısını da ilave edip çırpalım.
  • En son kabın kenarlarında kalan unları da spatula yardımı ile hamura karıştıralım. Karbonat ve sirkeyi bir kaseye dökelim ve köpürdüğü anda hamura ilave edip güzelce karıştıralım.
  • Pandispanyayı pişireceğimiz kalıba harcımızı dökelim. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 40-45 dakika pişirelim.
  • Kreması için bir paket sıvı kremayı mikser ile kıvam almaya başlayana kadar çırpalım. Bir yandan da benmari usulü beyaz çikolataları eritelim.
  • Kıvam alan kremaya beyaz çikolatayı 3 seferde ilave edip çırpalım ve en son güzel bir krema kıvamı elde edelim. Buzdolabında 1 saat kremayı dinlendirelim.
  • Pandispanyayı ikiye ayıralım, kremanın bir kısmını alıp içerisine doğranmış çilekleri ilave edip karıştıralım.
  • Tabana çilekli kremayı yayalım, üstünü diğer pandispanyayla kapatıp kremanın kalanıyla kaplayalım. Süslemesini yapıp dinlendirelim. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025