Reçelli Milföy Tarifi
Reçelli Milföy tarifi: Reçelli Milföy için gerekli malzemeler nelerdir? Reçelli Milföy nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
30 adet
Reçelli Milföy yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 6 adet milföy hamuru
- 1/2 su bardağı çilek reçeli
- 1/2 su bardağı vişne reçeli
Servisi için:
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri (arzuya göre)
Reçelli Milföy tarifi nasıl yapılır?
- Derin dondurucuda beklettiğiniz milföy hamurlarını oda ısısında çözdürün.
- Kare hamurları keskin bir pizza kesici yardımıyla uzun ince şeritler halinde beş eşit parçaya ayırın.
- Çilek ve vişne gibi arzu ettiğiniz taneli reçelleri bir yumurta fırçası yardımıyla hamur parçalarının üzerine sürüp rulo şeklinde sarın.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirdiğiniz reçelli milföyleri, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika kadar pişirin.
- Hamurların üzeri hafif kızarıp reçeller erimeye başladığında çıtır tatlıları fırından çıkartın. Arzuya göre pudra şekeri ilavesiyle ılık olarak servis edin.
Reçelli Milföy tarifinin püf noktası nedir?
Reçelli milföy hamurlarını fırın tepsisine serili yağlı kağıt üzerine aralıklı olarak yerleştirin. Çok fazla pişirmemeye özen gösterin.Derin dondurucudan çıkarıp oda ısısında çözdürdüğünüz milföy hamurlarını hafifçe unlayıp merdane yardımıyla üzerinden geçtikten sonra şeritlere ayırabilirsiniz.
Reçelli Milföy tarifi için servis önerisi
Fırından çıkan sıcak milföyler üzerine arzuya göre pudra şekeri eleyebilir, fındık kırığı vb. serpiştirebilirsiniz.