Reçelli Kuru Pasta Tarifi
Reçelli Kuru Pasta tarifi: Reçelli Kuru Pasta için gerekli malzemeler nelerdir? Reçelli Kuru Pasta nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
30 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
16 adet
Reçelli Kuru Pasta yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Hamuru için:
- 125 gram tereyağı
- 1,5 yemek kaşığı yoğurt
- 1,5 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1/2 adet rendelenmiş limon kabuğu
- 2 su bardağı un
- 1/2 paket kabartma tozu (1/2 tatlı kaşığı limon suyuyla köpü
- 1 tatlı kaşığı vanilya özütü (arzuya göre)
İçi için:
- 1/2 su bardağı reçel (arzu ettiğiniz meyvelerden hazırlanmış)
Üzeri için:
- 3 yemek kaşığı pudra şekeri
Reçelli Kuru Pasta tarifi nasıl yapılır?
- Oda sıcaklığında beklettiğiniz tereyağını geniş bir karıştırma kabına alın. Yoğurt, pudra şekeri, rendelenmiş limon kabuğu ve vanilya özütü ilavesiyle karıştırın.
- Elenmiş un ve kabartma tozunu azar azar ekleyip toparlanıp kıvam alana kadar hamuru yoğurmaya başlayın.
- Özleşip kıvam alan hamuru iki eşit parçaya bölüp hafifçe unlanmış mutfak tezgahı üzerinde merdane yardımıyla açın. Üçgen şeklinde 8 eşit parçaya bölün. Diğer hamur bezesine de aynı işlemi uygulayın.
- Üçgen hamurların geniş kısımlarına reçel sürüp rulo şeklinde sarın. Çok fazla sıkmadan ve bastırmadan sardığınız hamurları yağlı kağıt serili bir fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.
- Önceden ısıtılmış 160-170 derece fırında, çok hafif bir renk alana kadar pişirin. Fırından çıkartıp oda ısısında dinlendirdiğiniz rulo kuru pastaları üzerlerine pudra şekeri eleyip sevdiklerinizle paylaşın.
Reçelli Kuru Pasta tarifinin püf noktası nedir?
Kullandığınız tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin.Adet sayısı hazırladığınız hamurların büyüklüklerine göre değişiklik gösterebilir.Reçelin taneli kısımlarını, daha da küçültüp rahat bir şekilde kullanabilirsiniz.Kullandığınız unun yoğunluğuna göre un miktarını belli bir oranda azaltıp artırabilirsiniz. Yumuşak, çok sert olmayan bir hamur elde etmelisiniz.