Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Reçelli Kurabiye Tarifi

Reçelli Kurabiye

Reçelli Kurabiye Tarifi

Reçelli Kurabiye tarifi: Reçelli Kurabiye için gerekli malzemeler nelerdir? Reçelli Kurabiye nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Reçelli Kurabiye yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 paket margarin (Oda sıcaklığında)
  • 1 su bardağı nişasta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 2-3 su bardağı un (Alabildiği kadar)
  • 4-5 yemek kaşığı reçel (arzu ettiğiniz meyvelerden hazırlanmış)

Reçelli Kurabiye tarifi nasıl yapılır?

  • Yoğurma kabına margarini, nişastayı, yumurtayı ve kabartma tozunu alıp, yoğuralım.
  • Kontrollü bir şekilde unu ilave ederken bir yandan da yoğurmaya devam edelim. (Yumuşak bir hamur elde etmelisiniz.)
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayalım ve fırın tepsisine aralıklı dizelim.
  • Ortalarına hafif çukurlar açalım. (Kapağın tersiyle bastırabilirsiniz.)
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında rengi hafif dönene kadar kontrollü pişirelim. (Çok fazla tutmayın aksi halde sert bir kurabiye elde etmiş olursunuz.)
  • Fırından çıkan kurabiyelerin ilk sıcaklığının geçmesinin ardından ortalarında ki çukurlara reçeli veya marmelatı dolduralım. Afiyet olsun.

Reçelli Kurabiye tarifinin püf noktası nedir?

Kurabiyeleri rengi dönünce fırından alalım ki sert olmasınlar.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025