Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Raw Cheesecake Tarifi

Raw Cheesecake

Raw Cheesecake Tarifi

Raw Cheesecake tarifi: Raw Cheesecake için gerekli malzemeler nelerdir? Raw Cheesecake nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Raw Cheesecake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Tabanı İçin:

  • 1 su bardağı yulaf ezmesi
  • 1 su bardağı fındık (arzuya göre ceviz, badem, fıstık veya kaju da kullanabilirsiniz)
  • 2 adet muz

Kreması İçin:

  • 500 gram labne
  • 4 adet muz
  • 1 tatlı kaşığı vanilya
  • 1-2 yemek kaşığı bal
  • 8 yemek kaşığı pancar suyu (herhangi bir kırmızı meyve de kullanabilirsiniz)

Raw Cheesecake tarifi nasıl yapılır?

  • Öncelikle tabanımız için yulaf ve yağlı tohumlardan hangisini tercih ediyorsanız ayrı ayrı rondodan geçiririp un haline getiriyoruz ve kaselere ayırıyoruz.
  • Daha sonra tercih ettiğimiz yağlı tohum ve yulaf unumuzu muz ile birlikte rondodan geçirip hamur haline getiriyoruz.
  • Hamurumuzu fırın kağıdı/streç film koyduğumuz dikdörtgen veya kare bir kalıbın tabanına yayıp bir kenarda bekletiyoruz.
  • Sonra labne, püre haline getirdiğimiz muzlarımız, vanilyamız ve pancar suyumuzu çırpıp güzel bir krema elde ediyoruz.
  • Peynirimsi tadı biraz daha bastırmak için 1-2 yemek kaşığı kadar bal ilave ediyoruz.
  • Kremamızı tabanın üzerine döküp üzerini dilediğimiz gibi süslüyoruz ve dondurucuda 3-4 saat bekletiyoruz. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025