Raw Cheesecake Tarifi
Raw Cheesecake tarifi: Raw Cheesecake için gerekli malzemeler nelerdir? Raw Cheesecake nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
0 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
3 saat
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 dilim
Raw Cheesecake yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Tabanı İçin:
- 1 su bardağı yulaf ezmesi
- 1 su bardağı fındık (arzuya göre ceviz, badem, fıstık veya kaju da kullanabilirsiniz)
- 2 adet muz
Kreması İçin:
- 500 gram labne
- 4 adet muz
- 1 tatlı kaşığı vanilya
- 1-2 yemek kaşığı bal
- 8 yemek kaşığı pancar suyu (herhangi bir kırmızı meyve de kullanabilirsiniz)
Raw Cheesecake tarifi nasıl yapılır?
- Öncelikle tabanımız için yulaf ve yağlı tohumlardan hangisini tercih ediyorsanız ayrı ayrı rondodan geçiririp un haline getiriyoruz ve kaselere ayırıyoruz.
- Daha sonra tercih ettiğimiz yağlı tohum ve yulaf unumuzu muz ile birlikte rondodan geçirip hamur haline getiriyoruz.
- Hamurumuzu fırın kağıdı/streç film koyduğumuz dikdörtgen veya kare bir kalıbın tabanına yayıp bir kenarda bekletiyoruz.
- Sonra labne, püre haline getirdiğimiz muzlarımız, vanilyamız ve pancar suyumuzu çırpıp güzel bir krema elde ediyoruz.
- Peynirimsi tadı biraz daha bastırmak için 1-2 yemek kaşığı kadar bal ilave ediyoruz.
- Kremamızı tabanın üzerine döküp üzerini dilediğimiz gibi süslüyoruz ve dondurucuda 3-4 saat bekletiyoruz. Afiyet olsun.