Ratatouille (Ratatuy) Tarifi
Ratatouille (Ratatuy) tarifi: Ratatouille (Ratatuy) için gerekli malzemeler nelerdir? Ratatouille (Ratatuy) nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
40 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
6 kişilik
Ratatouille (Ratatuy) yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Sebzeler için:
- 3 adet patlıcan
- 3 adet kabak
- 2 adet domates
- 6 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 tatlı kaşığı tane karabiber (çekilmiş)
- 1 tatlı kaşığı kekik
Domates sos için:
- 2 adet domates
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı toz şeker
- 1/2 çay kaşığı çekilmiş tane karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
Ratatouille (Ratatuy) tarifi nasıl yapılır?
- Domates sos için küçük kesilen sarımsaklar zeytinyağında sotelenir. Rendelenmiş domates, şeker, tuz ve baharatlar eklenip pişirilir. Kenara alınır.
- Yaklaşık eşit kalınlıkta seçilen sebzeler yarım cm yuvarlak kesilir. Ayrı kaplarda zeytinyağı, tuz ve baharatlarla paylaştırılarak harmanlanır.
- 25 cm çapında fırın kabına domates sos aktarılır.
- Domates, patlıcan, kabak, patlıcan, kabak ve domates sıralamasıyla kabın dış kenarından ortaya doğru sıralanır. Üzerine kaplarda kalan zeytinyağı gezdirilir.
- 200 derece fan ayarda ısıtılan fırında 30-40 dakika pişirilir. Fırın performansa göre sebzelerin kurumasını önlemek için gerekirse son 15 dakika üzeri alüminyum folyo ile kapatılır. Ilık servis edilir. Afiyet olsun.