Ratatouille Tarifi
Ratatouille tarifi: Ratatouille için gerekli malzemeler nelerdir? Ratatouille nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
50 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
20 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Ratatouille yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
Domates Sosu İçin:
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1/2 adet soğan
- 1 adet kapya biber
- 2 adet domates
- 3-4 dal taze kekik
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı karabiber
- 2 diş sarımsak (opsiyonel)
Sebzeler İçin:
- 2 adet orta boy kabak
- 2 adet orta boy patlıcan
- 1 adet domates
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
Üzeri İçin:
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1-2 dal taze kekik
Ratatouille tarifi nasıl yapılır?
- Kapya biberi ocak üzerine bir sac koyarak közleyin. Sonrasında hala sıcakken bir tabağa alıp üzerini streç filmle kapatın.
- Bir mutfak robotuna domatesleri ekleyerek püre haline getirin. Közlediğiniz kapya biberin kabuklarını soyarak robota ekleyin ve domateslerle birlikte pürüzsüz hale gelene dek karıştırın.
- İncecik doğradığınız soğanı zeytinyağı ile birlikte bir tavaya alın. Kısık ateşte yavaşça kavurmaya başlayın. Dilerseniz bu esnada sarımsak da ekleyerek kavurma işlemine devam edebilirsiniz.
- Yumuşayan soğanların üzerine domates sosunu ekleyin. Üzerine toz şeker, tuz, karabiber ve taze kekiği de ekleyerek, kısık ateşte 10-15 dakika pişirin.
- Kıvamı hafif koyulaşan sosun içinden kekiği çıkarın ve fırına dayanıklı bir kabın tabanına sosu yayın.
Ratatouille tarifinin püf noktası nedir?
Taze kekik yerine kuru kekikle de hazırlayabilirsiniz.