Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Ramazan Şerbeti Tarifi

Ramazan Şerbeti

Ramazan Şerbeti Tarifi

Ramazan Şerbeti tarifi: Ramazan Şerbeti için gerekli malzemeler nelerdir? Ramazan Şerbeti nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Ramazan Şerbeti yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 6 su bardağı su
  • 3/4 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı vişne
  • 10 adet kurutulmuş erik
  • 1 su bardağı kuru üzüm
  • 5 gram taze zencefil
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 6 adet karanfil

Ramazan Şerbeti tarifi nasıl yapılır?

  • Suyu derin bir tencereye aktarın. Kabuğunu soyduğunuz taze (kök) zencefil, karanfil ve çubuk tarçın ilavesiyle kaynamaya bırakın.
  • Kaynamaya başlayan suya toz şekeri atıp karıştırın. Sap kısımlarını tek tek ayıkladığınız kuru üzüm ve eriği ekleyin. 5 dakika kadar kaynatın.
  • Son olarak taze vişneleri katıp kaynatma işlemini 2-3 dakika daha sürdürün.
  • Ocaktan aldığınız şerbet karışımını ılınması için oda ısısında bekletin. Ilınan şerbet karışımının tanelerini bir süzgeç yardımıyla süzerek alın.
  • Sürahiye alıp buzdolabında soğuttuğunuz ramazan şerbetini soğuk olarak sevdiklerinizle paylaşın.

Ramazan Şerbeti tarifinin püf noktası nedir?

Şerbet yapımında arzu ettiğiniz kuru ve taze meyvelere yer verebilir, dondurulmuş ya da çekirdeklerini ayıklamadığınız taze vişne kullanmayı tercih edebilirsiniz.Meyvelerin taze ve zedesiz olmasına dikkat edin. Bol suda yıkayıp fazla sularını süzdürdükten sonra kullanın.

Ramazan Şerbeti tarifi için servis önerisi

Buzdolabında beklettiğiniz şerbeti, file fındık ya da rendelenmiş Hindistan cevizi ilavesiyle servis edebilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025