Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Ramazan Pidesi Tarifi

Ramazan Pidesi

Ramazan Pidesi Tarifi

Ramazan Pidesi tarifi: Ramazan Pidesi için gerekli malzemeler nelerdir? Ramazan Pidesi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Ramazan Pidesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 adet yaş maya (42 gram)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 su bardağı un

Ramazan Pidesi tarifi nasıl yapılır?

  • Derin bir karıştırma kabına ılık süt, su, maya, toz şeker ve zeytinyağı eklenip karıştırılır.
  • Elenmiş un ile tuz eklenip ele yapışmayan bir hamur yoğurulur.
  • Üzeri örtülür 30 dakika mayalandırılır.
  • Fırın tepsisine un serpilir ve mayalanan hamur tam ortasına konur, el ile bastırılarak şekil büyütülür.
  • Bir kasede un ile su çırpılır, parmak uçları suya batırılarak kenar ve üst çizgiler oluşturulur.
  • Tekrar mayalandırılır. Daha sonra verilen çizgilerden çatal yardımıyla tekrar geçilerek sabitlenir. Üzeri için yoğurt yumurta zeytinyağı bir kasede çırpılır. Sürülür.
  • İsteğe bağlı olarak çörek otu veya susam serpilerek önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15-20 dk arasında üzeri kızarana kadar pişirilir.

Ramazan Pidesi tarifinin püf noktası nedir?

Pişme süresi fırınınıza göre farklılık gösterebilir.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025