Ramazan Pidesi Tarifi
Ramazan Pidesi tarifi: Ramazan Pidesi için gerekli malzemeler nelerdir? Ramazan Pidesi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
8 kişilik
Ramazan Pidesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı ılık su
- 1 adet yaş maya (42 gram)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4 su bardağı un
Ramazan Pidesi tarifi nasıl yapılır?
- Derin bir karıştırma kabına ılık süt, su, maya, toz şeker ve zeytinyağı eklenip karıştırılır.
- Elenmiş un ile tuz eklenip ele yapışmayan bir hamur yoğurulur.
- Üzeri örtülür 30 dakika mayalandırılır.
- Fırın tepsisine un serpilir ve mayalanan hamur tam ortasına konur, el ile bastırılarak şekil büyütülür.
- Bir kasede un ile su çırpılır, parmak uçları suya batırılarak kenar ve üst çizgiler oluşturulur.
- Tekrar mayalandırılır. Daha sonra verilen çizgilerden çatal yardımıyla tekrar geçilerek sabitlenir. Üzeri için yoğurt yumurta zeytinyağı bir kasede çırpılır. Sürülür.
- İsteğe bağlı olarak çörek otu veya susam serpilerek önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15-20 dk arasında üzeri kızarana kadar pişirilir.
Ramazan Pidesi tarifinin püf noktası nedir?
Pişme süresi fırınınıza göre farklılık gösterebilir.