Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Ramazan Pidesi Tarifi

Ramazan Pidesi

Ramazan Pidesi Tarifi

Ramazan Pidesi tarifi: Ramazan Pidesi için gerekli malzemeler nelerdir? Ramazan Pidesi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Ramazan Pidesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Hamuru için:

  • 3,5 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı su
  • 6 gr. yaş maya
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz

Tuzu çözdürmek için:

  • 1/3 su bardağı su

Altı ve üzeri için:

  • 1 su bardağı yulaf kepeği

Üzeri için:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1/2 su bardağı yoğurt (sulu bir kıvamda)
  • 1/2 çay bardağı su
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Süslemek için:

  • 1 yemek kaşığı susam
  • 1 yemek kaşığı çörek otu

Ramazan Pidesi tarifi nasıl yapılır?

  • Derince bir kaba 1,5 su bardağı oda ısısındaki suyu alın ve içine mayayı katıp silikon bir spatula ile maya eriyene dek karıştırın.
  • Unu başka bir kaba alın ve ortasını çukurlaştırın. Mayalı suyu unun ortasına ekleyin ve spatula ile karıştırarak  una yedirin.
  • Yarım su bardağından bir parmak eksik suya tuzu katın karıştırın ve bunu da ekleyip tekrar karıştırın.
  • 10 dakika kadar karıştırın ve hamuru tezgaha alıp, tezgaha vurdurarak yoğurun. Ele oldukça yapışan bir hamur olacak ekstra un eklemeyin.
  • Hamur elinize daha az yapışmaya başlayınca etrafına biraz un serpin ve hamuru ikiye kesip, iki hamur topu yapın.
  • Bu topları üst üste koyup bastırın ve tekrar ikiye bölüp, tekrar iki top yapın.Bu şekilde 3 kere ikiye bölüp üst üste alın ve en sonunda 2 hamur topunu ılık bir yerde üstü örtülü olarak 2 saat mayalanmaya bırakın.
  • Üzeri için gerekli tüm sos malzemeleri bir kapta çırpın.
  • Bir tahtaya yulaf kepeğini serpin ve mayalanma süresinin sonunda, hamur toplarından birisini onun üstüne alıp, ıslattığınız ellerinizle pide şeklinde açın.
  • Bir servis tabağı büyüklüğünde açtığınız hamura yine parmağınızla kenar ve üstüne kare şekiller yapın.Yumurta sarısı, yağ, yoğurt, su karışımını bir fırça ile üstüne sürün ve susamla çörek otu serpin.
  • Yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine pidenizi kaydırarak alın. Önceden ısıtılmış 230 derece fırında 5 dakika pişirin ve sonra fırın ayarını 200 dereceye indirip, 15 dakika daha kontrolü olarak pişirin.
  • Sıcak sıcak servis edin. Afiyetler olsun!

Ramazan Pidesi tarifinin püf noktası nedir?

Biraz daha yumuşak bir pide hazırlamak istiyorsanız maya karışımını ılık sütle hazırlayabilir, hamuru bir yemek kaşığı kadar ayçiçek yağı katabilirsiniz.


Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025