Ramazan Pidesi Tarifi
Ramazan Pidesi tarifi: Ramazan Pidesi için gerekli malzemeler nelerdir? Ramazan Pidesi nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
30 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
1 adet
Ramazan Pidesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 2 su bardağı un
- 1 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı kuru maya
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 adet yumurta sarısı (üzeri için)
Ramazan Pidesi tarifi nasıl yapılır?
- Su, maya, şekeri güzelce karıştırdım.
- Unu ve tuzu da ekleyerek yaklaşık 20 dakika mutfak şefi ile yoğurdum.
- Elde yoğuranlar için tezgahta en az 15-20 dakika arası vur katla yöntemiyle hamurumuzu yoğuruyoruz.
- Elastik yumuşak bir kıvama gelen hamuru yaklaşık 2 saat mayalanmaya alıyoruz.
- Mayalanan hamurun gazını almak için tekrar 1-2 dakika daha yoğurdum.
- Elimle güzelce toparlayıp beze haline getirdim ve üzerine bez örterek tekrar kabarmasını sağladım.
- Cam bir kasede yumurta sarısını çok çok az su ile açtım. Elime biraz yumurta aldıktan sonra,
- Kabaran bezenin ucundan başlayarak tırnaklarımla şekil vererek güzelce açtırdım.
- Şekil verirken ara ara yumurtadan aldım.
- En son üzerine çörek otu ve susam serperek ısıttığım fırında 10-15 dakika kabarttım ve 200° de kızarana kadar pişirdim. Afiyet olsun.
Ramazan Pidesi tarifinin püf noktası nedir?
Yumuşak bir pide için hamur da son derece yumuşak olmalı. Sert bir yapıdaki hamurun da pidesi sert olacaktır. En az 15-20 dakika arası yoğrulmalı. Süre sonunda toparlanabilen ve uzayan bir form alacaktır. Dilerseniz aynı anda 3-4 tane pideyi pişirip dondurucuda muhafaza edebilirsiniz.