Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Ramazan Pidesi Tarifi

Ramazan Pidesi

Ramazan Pidesi Tarifi

Ramazan Pidesi tarifi: Ramazan Pidesi için gerekli malzemeler nelerdir? Ramazan Pidesi nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Ramazan Pidesi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

Pide ve somun ekmek için:

  • 1/2 paket yaş maya (veya 1 paket instant maya)
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1,5 tatlı kaşığı tuz
  • 4 su bardağı un

Ramazan Pidesi tarifi nasıl yapılır?

  • Mayayı ve suyu hamur yoğuracağımız kabın içinde karıştırıp, 10 dakika üzerini kapatıp bekleyin.
  • Sonra diğer malzemeleri ekleyip güzelce yoğurun. Ne kadar güzel yoğurursanız o kadar güzel kabarır.
  • Hatta tezgah üzerinde yoğurursanız daha güzel bir kıvam alır.
  • Ele yapışan bir hamur olacak, cıvık deyip un eklemeyin, yoksa katı bir ekmek olur. 1 saat mayalandırıyoruz.
  • Ardından hamuru 2 eşit parçaya bölüp somun ekmeği dıştan içe doğru katlayıp, somun ekmek gibi ucunu biraz uzun yapın ve ortasının tombul kalmasına dikkat edin.
  • Küçük gibi gelebilir ama tepsi mayası yapacağımız için çok güzel kabaracaktır.
  • Pide içinde ekmeğimizi merdane ile biraz açıp, üzerini örtüp 30 dakika tepsi mayası yaptıralım.
  • Ardından 1 yumurta sarısı ve 1 yemek kaşığı sütü karıştırıp fırça ile ekmeğimize sürelim ve elimizle pide şeklini verelim,
  • En sonda üzerine susam ve çörek otu serpip fırına verelim.
  • Somun ekmeğinin şeklini verdikten sonra üzerini bir bezle ya da bir tepsiyle kapatıp 30 dakika tepsi mayası yaptırıyoruz.
  • Tepsi mayası yaptırdığımız somun ekmeğimizin üzerine fırça ile su sürüp yan tarafından birer kesik atın.
  • Sakın tepsi mayasından önce kesip öyle mayalanmaya yoksa çok açılır. O yüzden fırına vermeden hemen önce çizik atıyoruz. Bir de çok kesik atmayın sakın.
  • 200 derece ısıttığımız fırından fansız ayarda fırının tabanına su koyup yaklaşık 35-40 dakika kadar pişirin. Fırının en altına koymayı unutmayın tepsileri. Suyun buharı ile yumuşak olacaktır.
  • Fırından çıkardığımız ekmekleri bir bez ile ilk sıcağı geçene kadar örtelim ki yumuşacık olsun.
  • Çok sıcakken ekmekleri dilimlemeyin, hamur olur biraz sıcaklığının geçmesini bekleyin. Afiyet olsun.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025