Ramazan Kıyması Tarifi
Ramazan Kıyması tarifi: Ramazan Kıyması için gerekli malzemeler nelerdir? Ramazan Kıyması nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
15 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Ramazan Kıyması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 adet soğan (yemeklik doğranmış)
- 500 gram dana kıyma
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 adet domates (kabukları soyulmuş, doğranmış)
- 400 gram ıspanak (ayıklanmış ve temizlenmiş) (donmuş da kullanılabilir)
- 1/2 demet maydanoz (doğranmış)
- 1,5 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 4 adet yumurta (çırpılmış)
Ramazan Kıyması tarifi nasıl yapılır?
- Geniş bir tencere veya tavada sıvı yağ ve tereyağını kızdırın. Üzerine yemeklik doğranmış soğanı ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun.
- Kıymayı da tencereye ekleyip kavurun ve salçasyı da ilave edip kavurmaya devam edin.
- Üzerine doğranmış domatesleri ekleyin ve karıştırın.
- Ispanakları tavaya ilave edin ve suyunu salıp, çekene kadar pişirin.
- Doğranmış maydanozları ilave edip tekrar karıştırın.
- Tuz ve karabiber ekleyip tatlandırın.
- Son olarak çırpılmış yumurtaları tencereye ilave edin ve kapağını kapatıp, orta ateşte 4-5 dakika kadar pişirin.
- Kişi sayısına göre dilimleyip sıcak olarak servis edin.