Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri

Ana sayfa » » Ramazan Kıyması Tarifi

Ramazan Kıyması

Ramazan Kıyması Tarifi

Ramazan Kıyması tarifi: Ramazan Kıyması için gerekli malzemeler nelerdir? Ramazan Kıyması nasıl yapılır?

⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre

⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre

🍽️ Tarif Kaç Kişilik

Ramazan Kıyması yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?

  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet soğan (yemeklik doğranmış)
  • 500 gram dana kıyma
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 adet domates (kabukları soyulmuş, doğranmış)
  • 400 gram ıspanak (ayıklanmış ve temizlenmiş) (donmuş da kullanılabilir)
  • 1/2 demet maydanoz (doğranmış)
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 4 adet yumurta (çırpılmış)

Ramazan Kıyması tarifi nasıl yapılır?

  • Geniş bir tencere veya tavada sıvı yağ ve tereyağını kızdırın. Üzerine yemeklik doğranmış soğanı ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Kıymayı da tencereye ekleyip kavurun ve salçasyı da ilave edip kavurmaya devam edin.
  • Üzerine doğranmış domatesleri ekleyin ve karıştırın.
  • Ispanakları tavaya ilave edin ve suyunu salıp, çekene kadar pişirin.
  • Doğranmış maydanozları ilave edip tekrar karıştırın.
  • Tuz ve karabiber ekleyip tatlandırın.
  • Son olarak çırpılmış yumurtaları tencereye ilave edin ve kapağını kapatıp, orta ateşte 4-5 dakika kadar pişirin.
  • Kişi sayısına göre dilimleyip sıcak olarak servis edin.

Bu tarifi sevdiklerinle paylaşarak bize destek olmak ister misin?

TwetlePaylaşPinterestRedditTumblrLinkedin

Copyright © Tarifi.com.tr Kolay, Pratik ve Sağlıklı Yemek Tarifleri - 2025