Ramazan Kebabı Tarifi
Ramazan Kebabı tarifi: Ramazan Kebabı için gerekli malzemeler nelerdir? Ramazan Kebabı nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
1 saat
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
35 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
4 kişilik
Ramazan Kebabı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 350 gram kuşbaşı dana eti
- 1 su bardağı arpacık soğan
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 su bardağı su
- 1,5 su bardağı haşlanmış nohut
- 3 adet patlıcan (1 parmak kalınlığında kesilmiş, kızartılmış)
- 2 adet patates (küp doğranmış, kızartılmış)
- 5 adet köy biberi (kızartılmış)
- 2 adet domates (iri dilimlenmiş)
Salçalı Sosu İçin:
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı tuz
- 1,5 su bardağı su
Ramazan Kebabı tarifi nasıl yapılır?
- İri doğradığınız patlıcanları, küp doğradığınız patatesleri, çekirdeklerini aldığınız köy biberlerini kızgın yağda kızartın ve fazla yağını süzdürün.
- Ayrı bir tencerede 3 yemek kaşığı sıvı yağ ile birlikte kuşbaşı etleri mühürleyin ve suyunu salıp, çektikten sonra arpacık soğanları ekleyin.
- Arpacık soğanlar çok hafif yumuşadıktan sonra tuzunu, karabiberini ve 1 su bardağı suyunu da ekleyip, etler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. Eğer suyunu çok çekerse yarım bardak su ekleyebilirsiniz.
- Etler yumuşayınca, haşlanmış nohutları tencereye ekleyin ve güzelce karıştırıp, ocaktan alın.
- Isıya dayanıklı bir fırın kabının tam ortasına etli nohut karışımını koyun.
- Etrafına kızartılmış patlıcan ve patatesleri güzelce dizin.
- Köy biberleri ve iri dilimlediğiniz domatesleri de yerleştirdikten sonra hazırladığınız salçalı sosu hepsinin üzerine gezdirin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üzeri kızarana kadar 25 dakika fırınlayın. Fırından çıktıktan sonra, tabaklara paylaştırıp sıcak olarak servis edin. Sevdiklerinizle afiyetle tüketin.