Ramazan Halkası Tarifi
Ramazan Halkası tarifi: Ramazan Halkası için gerekli malzemeler nelerdir? Ramazan Halkası nasıl yapılır?
⌛ Pişirme İçin Gerekli Süre
20 dakika
⏱️ Hazırlamak İçin Gerekli Süre
10 dakika
🍽️ Tarif Kaç Kişilik
2 büyük tepsi
Ramazan Halkası yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1,5 çay bardağı eritilmiş tereyağı
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- 3,5 - 4 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı mahlep
- 1 yemek kaşığı elma sirkesi
Ramazan Halkası tarifi nasıl yapılır?
- Bir kabın içerisine eritilmiş tereyağı, sıvı yağ, mahlep, şeker, sirke, yoğurt ve yumurtayı aktarın. Güzelce karıştırın.
- Ardından bu karışımın içerisine kabartma tozu ve unu eleyerek ilave edin. Son olarak tuzu da ekleyerek ele yapışmayan kıvamda bir hamur elde edene kadar yoğurun. Gerekirse un da ilave edin.
- Hazırladığınız hamurdan küçük parçalar alın. Tezgahın üzerinde, elinizle yuvarlayarak silindir bir rulo şekline getirin. Ardından her iki ucunu birleştirin.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisinin üzerine alın ve 180 derecede önceden ısıtılmış fırında rengi hafif değişene kadar yaklaşık 20 dakika kadar pişirin. Ardından çıkarıp oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
Ramazan Halkası tarifinin püf noktası nedir?
İçerisine koyacağınız elma sirkesi onun daha uzun süre dayanmasını sağlar.